Túlsavasodó szervezetünk
Címlap / Kütyü és tudomány / Túlsavasodó szervezetünk

Túlsavasodó szervezetünk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-07

A "következetesen egészséges emberi táplálkozásnak nagyobb arányban kell tartalmaznia szervetlen lúgokat, mint szervetlen savakat". - állapította meg Ragnar Berg svéd táplálkozástudós.  

 

Szükséges-e a savak 100%-os kiegyenlítése?
Ezidáig hivatalos ajánlás nem jelent meg a sav-bázis állapot stabilizálását illetően. Szokásos étrendünk naponta kb. 50-80 meq (milliequivalens) savterhelést tartalmaz. A savak 100%-os semlegesítésére nincs szükség, mivel a savterhelés egyénenként erősen különbözik és függ a táplálkozástól, a kortól, az anyagcsere állapottól és a fizikai aktivitástól. Az a helyes tehát, ha a bázikus kiegészítők adagolását a jelenlegi életstílushoz és a táplálkozáshoz igazítjuk. Segít az élelmiszerek sav-bázis hatását feltüntető táblázat!

Testünk minden gond nélkül képes a gyümölcsökben levő gyümölcssavak (pl. citromsav) szén-dioxiddá és vízzé történő lebontására. Mindkét végtermék semleges és nem tolja kedvezőtlen irányba a sav-bázis háztartást. Ráadásul a gyümölcsök és a zöldségek (elsősorban nyersen) a nagy bázikus ásványianyag-tartalmuknak köszönhetően kitűnő forrásai a bázikus anyagoknak.

Miért kell bázikus anyagokat szedni a csontritkulás megelőzése érdekében?
A kiegyensúlyozatlan étrendből gyakran hiányoznak az olyan lúgképző élelmiszerek, mint a gyümölcsök és a zöldségek. Ez hosszú távon ahhoz vezethet, hogy a szervezetnek testünk bázistartalékaihoz, a csontokhoz kell nyúlnia, hogy fenntartsa a sav-bázis egyensúlyt. A túlsavasodás ellensúlyozására a csontokból olyan bázikus ásványi anyagok szabadulnak fel, mint a kalcium. Ha ez az állapot tovább tart, a csontok képződése és lebontása közti egyensúly eltolódik; azaz a csontállomány fokozottan leépül és a csontok gyorsan porózus szerkezetűvé és törékennyé válnak. A nagy mennyiségű lúgképző élelmiszert tartalmazó kiegyensúlyozott étrend így hozzájárul a csontok hosszú távú egészségéhez.

Hogy tudja valaki megállapítani a szervezete sav-bázis állapotát?
Az egyszerűség kedvéért gyakran a vizelet pH-ját használják a sav-bázis állapot mérésére. Ugyanakkor, a vizelet pH-jának 4,8 és 8 értékek közötti élettani szempontból normális ingadozása következtében egyetlen egy mérés nem alkalmas a sav-bázis állapottal kapcsolatos következtetések levonására. Mi több, a savak nagy része kötött formában és nem szabad sav formájában távozik a szervezetből, így helyesebb a nettó savkiválasztást a 24 órás vizeletből mérni. Ráadásul vannak olyan klinikai eljárások (pl. a kalciumkiválasztás vizeletből történő kimutatása), amelyek kivitelezése jóval munkaigényesebb. Az ilyen laboratóriumi teszteket az orvos vagy természetgyógyász kérésére speciális laboratóriumokban végzik el.


Mivel hozhatjuk egyensúlyba?
Megfelelő veseműködés mellett a Basica termékeket kikötés nélkül korlátlan ideig lehet szedni - akár terhseeség és szoptatás ideje alatt is - a sav-bázis háztartás egyensúlya érdekében. Az ásványi anyagok és nyomelemek túlzott bevitele esetén, normális veseműködés mellett, ezek minden probléma nélkül kiürülnek. Mivel a veseműködés csökken a kor előrehaladtával, idősebb korban ennek ellenőrzésére ajánlott rendszeresen felkeresni a kezelőorvost.

 
 
[ 1931 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x