Lepra nyomai egy Jézus korabeli sírban
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Lepra nyomai egy Jézus korabeli sírban

Lepra nyomai egy Jézus korabeli sírban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-25

Lepra nyomaira bukkantak egy csaknem kétezer éves sírban fekvő férfi holttestében Jeruzsálemben. 


Rendezvénynaptár
Ez a legrégebbi ismert leprás eset, amelyet modern laborvizsgálatokkal kimutattak, és ez az első alkalom, hogy a modern időszámítás szerinti első évszázadból származó sírt molekuláris eszközökkel vizsgáltak meg.

Carney Matheson, a kutatócsoport vezetője és a kanadai Lakehead Egyetem munkatársa szerint a férfi a leprán kívül tuberkulózisban is szenvedett. A kriptában fekvő többi holttesten is azonosították a tbc-t. A kutatók DNS-vizsgálatokat is végeznek, hogy fényt derítsenek az elhunytak közti rokoni szálakra.

Matheson kiemelte: a leletek sokban hozzájárulnak a tuberkulózis és a lepra ókori térbeli és időbeli elterjedésének megértéséhez. A molekuláris archeológia a jövőben is jelentősen hozzájárulhat az ókori betegségek vizsgálatához.

A sírban egy halotti lepel maradványait is megtalálták a régészek. A több kamrából álló, kőbe vésett kripta a Hinnóm-völgy egyik temetőjében található. Ez a terület már a Bibliában is - Máté evangéliumában - vérmezőként, csatatérként szerepel.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

  
 
[ 2218 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x