A Gmail a Facebook és a Twitter babérjaira tör
Címlap / Kütyü és tudomány / A Gmail a Facebook és a Twitter babérjaira tör

A Gmail a Facebook és a Twitter babérjaira tör

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

A Facebook és a Twitter közösségi portálokon megszokott tartalommegosztó szolgáltatásokkal bővül a Google levelezési rendszere, a Gmail. 

 

A Google Buzz névre keresztelt új szolgáltatása a tartalommegosztást próbálja egyszerűbbé tenni, de az újítás nem titkolt célja, hogy megtörje a Facebook és a Twitter uralmát.

A szoftver egyik legnagyobb újítása, hogy a levelezőrendszeren keresztül teszi lehetővé az üzenetek, fotók és linkek megosztását. A Buzz (vagyis zümmögés) emellett rangsorolva, az érdeklődés szintje szerint jeleníti meg a híreket, a felhasználó ismerősei által követett topikokat, blogbejegyzéseket és más tartalmakat. A Buzz révén lehetőség nyílik azonban arra is, hogy a levelezők figyelmen kívül hagyják a számukra érdektelen üzeneteket.


A Buzz a mobilkészülékekkel és a Google Android operációs rendszerét használó okostelefonokkal is kompatibilis, a GPS-szel felszerelt készülékek segítségével még azt is tudni lehet majd, hogy az ismerősök éppen hol tartózkodnak.

Mivel a Buzz a Gmail levelezőrendszer alapjain nyugszik, hamarosan 176 millió felhasználó számára lesz elérhető. A Google abban bízik, hogy a Twitter, a Picasa és a Flickr szolgáltatásainak "becsatornázásával", kihívója lehet a világszerte már 400 millió felhasználót számláló Facebook közösségi portálnak, amely egyelőre nem szerepel a megnevezett partnerek között.


Az amerikai internetes óriás már korábban is próbált betörni a közösségi portálok világába, a 2004-ben életre hívott Orkut azonban eltekintve egy-egy térségtől, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Google most a Yahoo nyomdokaiba lépve próbálja e-mail szolgáltatásán keresztül felépíteni saját közösségi birodalmát.

 
 
[ 1750 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x