A mi világegyetemünk egy féregjáratban van?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / A mi világegyetemünk egy féregjáratban van?

A mi világegyetemünk egy féregjáratban van?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Egy új elmélet szerint a mi világegyetem két másik nagyobb univerzumot összekötő féregjáratban van.  


Rendezvénynaptár
Valamikor nagyon régen egy hatalmas univerzumban összeomlott egy nagyon nagy csillag. Annyi tömeg és energia szabadult fel, hogy kialakult egy féregjárat, amely ezt a világegyetemet összeköti egy másikkal. A mi saját kis univerzumunk pedig ebben a féregjáratban jött létre.

Bármilyen hihetetlen is ez az elmélet, megalkotói szerint választ adhat a kozmológia néhány zavarba ejtő kérdésére.

Az egyik ilyen kérdés a gravitáció természete. A tudósoknak egyelőre sehogy sem sikerült megalkotni azt az egységes elméletet, amely közös nevezőre hozza a gravitációt a másik három alapvető kölcsönhatással. Egy másik nagy kérdőjel a sötét energia, a rejtélyes erő, amely miatt a világegyetem gyorsuló ütemben tágul, pedig a gravitáció miatt össze kellene zsugorodnia vagy legalábbis lassulnia kellene a bővülésnek.

Nikodem Poplawski, az Indianai egyetem professzora szerint lehet, hogy azért nem tudjuk megválaszolni a kérdéseket, mert abból indulunk ki, hogy a nagy bumm előtt semmi sem volt. Az ősrobbanás elmélete szerint a világegyetem 13,7 milliárd éve az ősrobbanással kezdődött, egyetlen kis pont, egy szingularitás nőtte ki magát az általunk ismert univerzummá. Poplawski szerint fontolóra kellene venni, hogy már a nagy bumm előtt is volt valami, és az okozta magát az ősrobbanást.

Poplawski számításai szerint egy hatalmas csillag összeomlása létrehozhat egy féregjáratot, amelynek két bejárata között olyanok lehetnek a viszonyok, mint amilyeneket az ősrobbanással hozunk kapcsolatba. Vagyis a világunk keletkezhetett egy ilyen féregjáratban is.

Egy ilyen forgatókönyv megmagyarázhatja a nyitott kérdéseket. A gravitáció eredete visszakövethető lenne régebbre, az öregebb univerzumba, ahol egyesíthető a többi kölcsönhatással, a világegyetem tágulását pedig magyarázhatja az is, hogy közeledik a féregjárat bejáratához, így nincs szükség a sötét energia feltételezésére.

Ez persze csak elméleti konstrukció, bizonyítani enyhén szólva is nehézkes és persze rögtön felmerül a kérdés: a régebbi univerzumok hogyan jöttek létre? Esetleg ősrobbanással?
 
 
[ 3564 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x