Valentinnap csak természetesen
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Valentinnap csak természetesen

Valentinnap csak természetesen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

2004-ben a Szexuális Medicina Munkacsoport, valamint a Magyar Szexológiai Társaság kezdeményezésére több kutatás irányult az egészséges szexualitás vizsgálatára, mivel a szexuális élet egyensúlya a harmonikus párkapcsolat egyik alapfeltétele. 


Rendezvénynaptár
– A legfontosabb a természetes és kötöttségektől mentes együttlét –

2004-ben a Szexuális Medicina Munkacsoport, valamint a Magyar Szexológiai Társaság kezdeményezésére több kutatás irányult az egészséges szexualitás vizsgálatára, mivel a szexuális élet egyensúlya a harmonikus párkapcsolat egyik alapfeltétele. A Gfk Hungária tavaszi és a Free Association őszi felmérései rámutattak, hogy bár a magyarok fele találkozott már merevedési zavarral párkapcsolata során, a potenciazavar még mindig tabutémának számít Magyarországon.

Valentin Nap: e jeles dátum arra „emlékezteti” mindkét nem képviselőit, hogy az öröm, a kedvesség, a figyelmesség ismét vegye át a főszerepet, és arra ösztönöz, hogy e szép hagyomány váljon mindennapi szokássá.Ugyanakkor a szerelem e kitüntetett napja talán a legalkalmasabb arra is, hogy felhívjuk a figyelmet azok helyzetére, akik bár szeretnek, titokban szenvednek, mert hiányzik az életükből a problémáktól mentes párkapcsolat, az egészséges szexualitás.

A két orvostársaság szakértői a Magyarországon végzett kutatások elemzése során arra keresték a választ, hogy a férfiak és nők hogyan élik meg egy párkapcsolatban a potenciazavart, van-e különbség a problémához való hozzáállásban, és egyáltalán nyitottak-e a gond kezelésre. A felmérés eredménye azért is érdekes, mivel sok férfit szorongással tölt el, hogy mit gondol a partnere az állapotáról, hogyan fogadja a kezelést, és csorbul-e férfiassága, ha véletlenül csődöt mond az ágyban.

Bár hazánkban több mint félmillió férfit érint a merevedési zavar valamilyen enyhébb, vagy súlyosabb formája, még mindig nagy a tájékozatlanság az erektilis diszfunkciót kiváltó okok tekintetében. A nők többsége lelki okokat sejt a háttérben és csak 7 százalékuk gyanakszik az esetek döntő többségéért felelős fizikai okokra. A férfiak sem sokkal tájékozottabbak ennél, 36 százalékuk a túlhajszoltságot, 12 százalékuk az ellaposodott, kihűlt kapcsolatot tette felelőssé, és csak 11 százalékuk tulajdonítja a problémát szervi eredetűnek.

Ezzel szemben a pontos vizsgálati statisztikák szerint a potenciazavar 80 százalékban olyan szervi problémák tüneteként jelentkezik, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás vagy cukorbetegség, melyek az erektilis diszfunkció korai kezelésével egyidőben diagnosztizálhatók, és még időben kezelhetők.

A férfiak kétharmada és a nők fele gondolja úgy, hogy még mindig tabutéma a merevedési zavar hazánkban, ami megmagyarázza azt a tényt, hogy bár egyre többen fordulnak orvoshoz, az érintettek még mindig csak mintegy tizede részesül kezelésben. Ezzel természetesen a súlyos háttérbetegségek nagy részére sem kerül időben napvilágra.
E komoly okok mellett a választ adó férfiak közel fele szerint azért is fontos, hogy orvoshoz forduljanak merevedési zavar esetén, mivel a harmonikus kapcsolat része az egészséges szexualitás.

Az erektilis diszfunkcióban tapasztalattal rendelkező nők többsége úgy véli, partnere nem részesül kezelésben a merevedési zavar ellen és mindkét nem képviselői egyet értettek abban, hogy egy hosszú hatástartamú terápia célravezetőbb a probléma megoldásában, hiszen a meghitt hangulat elengedhetetlen része az intim együttlétnek, amit sem siettetni, sem előre megtervezni nem lehet!

A potenciazavarban érintett férfiak 49 százaléka osztja meg problémáját párjával, de mindössze 22 százalékuk kér orvosi segítséget. Az érintett hölgyek láthatóan kezdeményezőbbek a kérdésben, mivel 56 százalékuk beszélgetett társával a közös megoldáskeresés érdekében, és 9 százalékuk egyértelműen javasolta partnerének, hogy forduljon orvoshoz tanácsért. Ugyanakkor a probléma felvállalása és a nyitottság létfontosságú lenne, mivel az orvostudomány már több hatékony megoldást is kínál a potenciazavar kezelésére, de csak a bajt előidéző okok pontos feltárása után, és a beteg állapotának figyelembe vételével teheti ezt.

Tehát az érintetteknek fele társával közösen keres megoldást a merevedési zavarra, de csak kevesen veszik igénybe a szakszerű orvosi segítséget. A megkérdezettek jellemzően előnyben részesítik az anonim tanácsadást, és inkább az Internetet használják információforrásnak, így gyakran 1,5-2 év is eltelik mire orvosi segítségért folyamodnak. A hölgyek szerepe ezért is jelentős, hiszen némi bátorítással a férfiak is könnyebben néznek szembe problémával és talán megelőzhető a párok elhidegülése és a kapcsolat ellaposodása.

A férfiak a tájékozottabbak, döntő többségük már hallott a potenciazavar kezelési lehetőségeiről. Ezzel szemben a nők több mint egyharmada nem ismeri a potenciazavar kezelési lehetőségeit, és nincs tisztában a terápiás lehetőségekkel. A válaszadó férfiak és nők egyöntetű véleménye szerint az ideális a hosszúhatású, akár 36 órán át hatékony terápia, mert ez idő alatt bármikor sor kerülhet a szexuális együttlétre és a párok nyugodtan elfeledkezhetnek a kezelés tényéről.

A férfiak 38 százaléka egy párjával közösen töltött hosszú hétvégét találna ideálisnak ahhoz, hogy ráhangolódjon az intim együttlétre, míg a válaszolók közel fele a beszélgetést, közös zenehallgatást tartja a legideálisabb páros időtöltésnek. A nők számára a természetesség és a kötöttségektől mentes együttlét lehetősége volt a legfőbb igény.

Így tehát jól látható, hogy a Valentin Nap kiváló alkalmat nyújt arra, hogy például egy romantikus hétvége során megteremtsük az intim hangulatot és kötöttségek nélkül élvezhessük partnerünk társaságát, intim közelségét.
VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Kft.


 
 
[ 606 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x