Magyar Ifjúsági Vöröskereszt
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-06

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt február 9-én ünnepli fennállásának 85. évfordulóját.  


Rendezvénynaptár
A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt február 9-én ünnepli fennállásának 85. évfordulóját. A szervezet kezdeményezésének köszönhető, hogy az „Anyák napja” Magyarországon ünneppé emelkedett.

A születésnap alkalmából a fiatalok felvonulásokat és különböző programokat szerveznek. Budapesten, a központi ünnepség keretében fáklyás felvonulással ünnepelnek a fiatalok, melyet az alapító, Henry Dunant szobrának megkoszorúzása követ. A felvonulás 2006. február 9-én 16:30-kor indul az Arany János utcából és várhatóan 17:00-kor érkezik a Kárpát utcába. A felvonulást a BRFK munkatársai segítik.

Grubert Roland, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke elmondta, hogy a budapesti ünnepség mellett több városban szerveznek a fiatalok programokat és felvonulásokat, melyek célja az emberekkel, fiatalokkal való közös ünneplés.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 1921. február 9. óta, 85 éve működik önálló tagozatként, bár fiatalok a kezdetektől tevékenykednek a Vöröskereszt mozgalomban. Az ifjúsági tagozat működéséhez az 1921. június 11-én megjelent kultuszminiszteri rendelet is hozzájárult: "a tanulóifjúságnak a Vöröskereszt céljaiba való bevonásához és a Vöröskereszt kebelében az ifjúsági osztály megalakításához".

Az Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezése volt az amerikai eredetű hagyomány, az "Anyák napja" meghonosítása is. Az első ünnepségre 1925-ben került sor, 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 85 éve folyamatosan fokozza aktivitását, tevékenységeibe az elmúlt évben több mint 60 ezer fiatal kapcsolódott be. A szervezet missziója képviselni a magyar ifjúság céljait és érdekeit hazai és nemzetközi szinten, elősegíteni a fiatalok életének és egészségének védelmét, biztosítani a jövő mozgalmát. A fiatalok elsődleges tevékenységei között a családi életre nevelés fontos feladata is szerepel.
 
 
[ 842 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x