Egészséges iskolai büfék
Címlap / Kütyü és tudomány / Egészséges iskolai büfék

Egészséges iskolai büfék

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-25

"Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához" címmel állított össze kiadványt az Egészséges Településekért Alapítvány és az Országos Egészségfejlesztési Intézet  

 

Rendezvénynaptár
„Tippek, fortélyok az egészséges iskolai büfék kialakításához” címmel állított össze kiadványt az Egészséges Településekért Alapítvány és az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI). A civil, állami és üzleti szereplők összefogásával megvalósult kötetet Dobrev Klára, az Alapítvány kuratóriumi elnöke mini-egészségnap keretében mutatta be június 6-án kedden a zuglói Arany János Általános Iskolában.

A kiadvány gyakorlati tanácsokat ad az iskoláknak az egészséges büfék megvalósításához. Olyan példákat mutat be, amelyekből azok az intézmények is tanulhatnak, ahol még csak tervezik a büfék kínálatának átalakítását. A füzetben minden információ megtalálható ahhoz, hogy az iskolák kapcsolatba tudjanak lépni egymással. A kiadványt az Alapítvány eljuttatta minden magyarországi általános és középiskolába, a háziorvosok és a védőnők a TEVA Magyarország közreműködésével fogják megkapni a következő hetekben.

Dobrev Klára kuratóriumi elnök a kötetet bemutatva arról beszélt: az első lépéseknek nem a nagysága fontos, hanem az iránya. Egyik napról a másikra nem lehet megváltoztatni az étkezési szokásokat – és ezt senki nem is akarja. Az azonban fontos, hogy már az iskolában megismerhessék és megszerethessék a gyerekek az egészséges ételeket. Dobrev Klára példaként hozta fel az egyik veszprémi gimnáziumot, ahol olyan sikeres a bio-büfé, hogy a diákok között a bulikon is sikk lett bio-ételeket fogyasztani. A csanádapácai óvodában pedig a kicsik formázzák saját kezükkel a szójafasírtot – amit ők „szódafasírtnak” neveznek.

Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet igazgatója arról beszélt, hogy a reformnak folytatódnia kell, - az iskolai büfék után a közétkeztetésben, és ebben szükség van a kormányzat, a civil- és az üzleti szféra összefogására.

Az Arany János Általános Iskola igazgatója, Adamik Zsuzsanna azt mondta: az iskola diákjainak élményt adott az egészségnap, ezután biztosan a büfében is jobban keresik majd az egészséges ételeket.

Az eseményen az Alapítvány partnerei közül a Tegyünk Egészségünk Színvonaláért (TESZ) Alapítványt Kovács Gabriella, a TEVA Magyarországot Orosz Viktória képviselte. 
 
[ 546 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x