Puha, formás és jó kézbe venni!
Címlap / Őrület / Puha, formás és jó kézbe venni!

Puha, formás és jó kézbe venni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Kicsi vagy nagy? Barna vagy fehér? Mindegy! A lényeg, hogy puha, melegséget áraszt és kifejezetten jó érzés odabújni hozzá. Kitaláltad mi ez? 

Ugye neked is volt plüssmacid amikor kicsi voltál? Talán még mindig meg is van? Lehet, hogy mai napig ő a legjobb barátod? Mackója mindenkinek van, volt és lesz. Maci nélkül nem élet az élet.

Ezek a puha szőrös kis kedvencek mindenkit meghódítanak amióta 1902-ben Margarete Steiff elkészítette az első játékmackót, akinek mozgatható keze és lába volt, és gyönyörű barna bundácskában pompázott. Első nekifutásra nem lett igazán sikeres, ám amikor az újságokban napvilágot egy cikk Theodore Rooseveltről, aki egy vadászat során megkímélte egy medvebocs életét, egy élelmes kereskedő Teddy néven kezdte árusítani a macit – ez volt Theodore Roosevelt beceneve – és ezzel világraszóló siker útján indította el a kedves mókás kis játékfigurát.

Micimackó betört a piacra
Néhány év alatt mackók tízezrei találtak gazdára, és 1926-ban megjelent az első, máig világhírű mackókönyv, a Micimackó. Főszereplője mind a mai napig a legismertebb és leghíresebb medvebocs, aki gyerekek millióinak kedvence, és nem utolsó sorban a legtöbb pénzt hozta a konyhára a róla készült könyvekkel, filmekkel, játékokkal.
Azóta a mackóknak szinte az egész emberiség rajongójává lett.

A játékboltok telis-tele vannak a legkülönfélébb macikkal: kicsikkel, nagyokkal, barnákkal, fehérekkel, és nincs az a kisgyerek, aki élete folyamán legalább egy macit ne kapott volna. Vannak, akiknek egész mackó gyűjteményük van, árveréseken pedig hatalmas összegekért cserélnek gazdát a híres, régi vagy különleges macik. Egy svájci klub pedig minden évben egy macikülönlegességgel szolgál tagjainak – persze jó pénzért – és minden évben csak annyi macit adnak ki, amilyen évet írunk. Idén tehát 2008 boldog tulajdonosa van az exkluzív mackóknak.

Macimúzeum
A macik 100 éves történelme alatt alapítottak már macimúzeumot, írtak róluk könyveket, és külön mackó doktorok javítják a sérült régi macikat a gyűjtők, múzeumok, árverések számára.

Ma már rendelhetünk az interneten macikat, de lehet saját mackó-varró készletünk is, és készíthetünk egyedi kedvenceket. A legbecsesebbek azonban mindig a régi, gyerekkori barátaink maradnak, akik kissé kopott bundájukkal egész életünkön át elkísérnek. Ahogy Jenny de Vries mondja: „Amikor az egész világ ellened fordul – Mackó a te oldaladon van.”

HarmoNet tipp: Uli Brée: Barátom, Gombocska>>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x