Újra vár a kupleráj! Nézz be Te is!
hirdetés
Címlap / Őrület / Újra vár a kupleráj! Nézz be Te is!

Újra vár a kupleráj! Nézz be Te is!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

Nyitásakor jólmenő, elegáns kupi volt. Nem zárták be, mégsem üzemelt majd’ kétezer évig. Most újra látogatható, bár egy kicsit másként…  


Rendezvénynaptár

Pompei belvárosának egyik leglátogatottabb épülete volt. Nem amolyan „útszéli kupi”, hanem elegáns lupanar. Külön épülete volt, ellentétben a kocsmák, fogadók alagsorában, hátsó raktáraiban megbúvó zug szobákkal. Emeletes, gyönyörű sarokház, már önmagában is méltósággal teli, hirdetve, hogy ide az igényes, pénzes vendégeket várják a minőségi szolgáltatást nyújtó hölgyek. A vörös falak, a masszív ajtó, már belépéskor minőséget ígértek, és diszkréciót.

Ide nem tehette be a lábát akárki.
A Birodalom elegáns nyaraló városában adtak a hírnévre, a vendégkör elvárta pénzéért a színvonalas környezetet, a kényelmet, a luxust. Itt szó sem lehetett a köznép, a gazdagok, az idegenek, a szolgák keveredésére. Egy olyan előkelő városban, mint Pompei, ahol színház, hangversenyterem, amfiteátrum, luxushotel, elegáns fürdő, előkelő villa, gyönyörű fórum és gazdag templomok várták a tehetős nemeseket, a nyilvános ház is meg kellett, hogy feleljen az elvárásoknak. És meg is felelt.

A berendezés
Szobáiban magas kőágy állt, amit párnákkal, takarókkal tettek pihe-puhává, vastag függöny biztosította az intimitást, süppedős szőnyeg, drága anyagok mindenütt. Hölgyekben is akadt választék, akik ismerték a szerelem minden fortélyát. Az épület belső falait csodaszép, és pajzán freskókkal díszítették, hogy növeljék az erre tévedő étvágyát, és persze, hogy eszébe juttassák: varietas delectat! A változatosság gyönyörködtet! Minden szoba ajtaja felett más és más pózban jelenítette meg a festő a gyönyörben elmerülő párokat, így, ha már a kiválasztott hölgy megvolt, elég volt abba a szobába vezetni, amelyik képet kinézte magának a vendég, és az illető hölgy máris tudta, akár szavak nélkül is, mi a dolga. Lovagoljon, vagy álljon négykézláb, esetleg egyszerűen feküdjön csak hanyatt.

Hajfestés vizelettel
Akadt persze olyan fülke is, ami felett fiú képe kellette magát hatalmas szerszámmal. Ugye nem szorul magyarázatra. Nem, előkelő asszonyok, lányok nem látogatták az intézményt. Ők inkább az amfiteátrum melletti gladiátorszállást szokták. A folyosó végén még nyilvános WC is helyet kapott. Valódi vízöblítéses, a csatorna felett lévő illemhely, ám úgy kialakítva, hogy egy ember alá tudjon állni. Szó sincs kukkolásról, főleg, hogy az illemhely kizárólag a vendégek részére volt fenntartva. Arra használták, hogy az elégedett vendég lepisilhesse a kedvére való örömhölgy haját. Akkoriban ezzel a módszerrel festették hajukat a rosszlányok, szép vöröses-szőkés árnyalatot adott a rendszeres vizeletkezelés. Gondolhatjuk, mennyi illatszert használtak a szobákban, a ruhákon, és főleg a hajon!

A lupanar a többi épülettel együtt a Vezúv áldozata lett 79-ben, és egészen a 19.századig hamuréteg alatt aludta álmát. A feltárás után az épület, a többihez hasonlóan gyors romlásnak indult: a freskók megfakultak, a mozaikokat, értékes tárgyakat széthordták. Csak töredékük került múzeumba. A luapanar képei is kezdtek teljesen eltűnni: ami 100 éve még látható volt, abból mára szinte semmi nem maradt. Az épületet lezárták, és évekig nem volt látogatható. Restaurátorok serege dolgozott azon, hogy megmentsék az erotikus képeket és a különleges épületet. Az elkészült nyilvánosház ma ismét eredeti fényében pompázik, a látogatók előtt is megnyitották ezt a kultúrtörténetileg is jelentős intézményt, ám ezúttal már csak örömlányok nélkül.

HarmoNet tipp: Pompás prostik Pompeii-ben>>>
 
 
[ 3120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x