A modernkor Shakespeareje - Martin McDonagh hihetetlen karrierje...
Címlap / Őrület / A modernkor Shakespeareje - Martin McDonagh hihetetlen karrierje

A modernkor Shakespeareje - Martin McDonagh hihetetlen karrierje

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Ismét egy zseni, aki a „semmiből” jött. 24 évesen lepipálta Shakespearet, első filmes alkotásával Oscart szerzett. Ő a modern Anglia elsőszámú drámaírója, és zseniális filmrendező.  

 

Martin McDonaghról van szó, az ír származású fiatalemberről, aki egyik pillanatról a másikra lett világhíres, és egyik pillanatról a másikra találta magát a bolti pult helyett a reflektorfényben. A fiatal srác, aki eladóként dolgozott, egy nap úgy döntött, hogy elküldi egy színháznak darabjait, amiket addig kedvtelésből írt. Ez a kedvtelés igen komoly múzsa csókja lehetett, mert Martin kilenc hónap alatt írta őket, szám szerint hetet, és ez alatt teljesen bezárkózott. Munkáján kívül nem ment sehová, nem beszélt senkivel. A színművek annyira megtetszettek az egyik színháznak, hogy azonnal lecsapott rájuk, és megtörtént az, ami Shakespeare óta senkivel (előtte se nagyon…), egyetlen évadban négy darabját is játszották a londoni színházakban! A fiatal Martin, aki még főiskolát sem végzett, és igen egyszerű családból származik, egy csapásra világhírű lett. A legsikeresebb kortárs drámaíró, ám ő rendezőként is ki akarta próbálni magát, és 2004-ben debütált egy 27 perces rövidfilmmel, a Six Shooter-rel. Ezzel az alkotással sem vallott szégyent, sőt, mint drámáival, ezzel is hatalmas sikert aratott, a lehető legnagyobbat. Rögtön első filmjéért Oscar-díjat kapott, ami egészen kivételes eset. Most első egész estés filmjét készíti a jelenleg 38 éves rendező, in Bruges címmel.

Harmonet tipp: A legforróbb filmes csókok 2008 - képekkel >>

A film nálunk is látható lesz Erőszakik címmel, színdarabjai közül a székesfehérvári Vörösmarty Színházban láthatjuk a The Beauty Queen of Leenane-t Piszkavas címmel.
 


 
 
[ 872 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x