Mi vár Rád a Szigeten? - A legfontosabb információk!
Címlap / Őrület / Mi vár Rád a Szigeten? - A legfontosabb információk!

Mi vár Rád a Szigeten? - A legfontosabb információk!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Idén is Sziget, idén is a szigeten. Jegyárak, infók. Kis költségvetés. Az európai topfesztiválról feketén-fehéren. 

 

1993 óta a Sziget a változatos szórakozás szimbóluma, egy feledhetetlen kultúrkirándulás. A Sziget mára már egy erős kulturális márka is, mely komoly pozíciót szerzett a nemzetközi fesztiválpiacon. Kedvenc fesztiválunk idén augusztus 11-én a Magyar Dal Napjával, augusztus 12-én egy nulladik napi Iron Maiden koncerttel és 13-18-ig pedig a megszokott változatossággal, 60 helyszínen napi 200 programmal várja a látogatókat.

A Sziget nemzetközi mércével mérve is az európai topfesztiválok között van, s szerte világban viszi jóhírét az országnak és a fővárosnak. Két éve nem kér, és nem kap állami támogatást, viszont 1,5 milliárd Ft hasznot termel az országnak, mindezeken túl jelentős turisztikai és egyéb gazdasági hozadéka is van. S nem utolsó sorban olyan kulturális értékeket, izgalmas programokat hoz el a hazai közönségnek, melyeket csak itt van alkalmuk élvezni. Jelentőség ide, kulturális misszió oda, vannak, kik ellehetetleníteni akarják a Szigetet, mondván kibírhatatlanul hangos, mások – jó magyar szokás szerint - folytonosan fanyalognak, hogy túl drága. Előbbieknek megnyugtatásul, túl azon, hogy két nappal rövidebb lesz idén a fesztivál, olyan új zajvédő-technológiákat vezetnek be idén a szervezők, melyek még hallkabbá teszik az - amúgy a kerületek környezeti zaja által elnyomott - kiszűrődő Sziget „zajt”.

A drágállókkal pedig számoljunk együtt: durva számítással egy teljesárú ottalvós bérlettel bíró látogatónak – miután naponta 200 program van a Szigeten – egy program 37 forint 50 fillérbe kerül. Ez nyilván túlzás, hisz nem lehetünk ott minden programon, de a felmérsekből kiderül, hogy egy napi látogató 9-10 órát tölt kint a Szigeten, ezalatt átlagban 5-6 programot tekint meg. Ez azt jelenti, hogy a Szigeten egy koncert cca 1400 forintba kerül, ami nemcsak a külföldi, de a magyar zenekarokat tekintve is igencsak olcsó.

Vagy nézzük más oldalról: egy fővárosi szólókoncert (mondjuk a BS-ben) – külföldi fellépő esetében - manapság átlagárban 12-13.000 forint. Ha valaki egy nemzetközi sztárra kíváncsi, miatta jön ki napijeggyel a Szigetre, ő is 8000 forintból megússza, nem beszélve, hogy egy hazamenős bérlettel – csupán napi egy koncertet számolva – 6000 forintból van meg egy koncert. És nem is akármilyen! Bárhogy számoljuk, a Szigeten még mindig a legolcsóbban jutunk kedvenc zenekarainkhoz. A fanyalgók azt sem veszik számításba, hogy szerte európában hasonló fesztiválra sokkal drágábban lehet bejutni, a Sziget világviszonylatban is jelentős kínálattal bír és a nemzetközi fesztiválokat tekintve átlagban a felébe kerül. Azt sem veszik figyelembe, hogy a zenekarok nem jönnek olcsóbban a Szigtere csak azért, mert itt alacsonyabb az átlagkereset, mint mondjuk Dániában, s a technika sem lesz ezért olcsóbb. A Sziget ennek ellenére még mindig igyekszik a magyar lakosok péztárcájához igazodni. Teheti ezt egyrészt a szponzori támogatások miatt, másrészt, mert a helyszínért nem kell fizetni. Az idei alkalommal, a fesztivál lerövidítése azt is lehetővé tette, hogy a tavalyihoz képest nem kellett jegyárat emelni.

Jegyárak:
Ottalvós bérlet: 37.500. Ezért jár egy nulladik és egy mínusz egyedik nap is. A fesztivál öt napjára szól a hazamenős bérlet, ami 30.000 forintba kerül. Napijegy a fesztivál öt napján és a nulladik napon 8.000 Ft. A mínusz egyediken, azaz a Magyar Dal Napján 2.500 ft lesz a beugró.


 
 
[ 926 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x