Valódi eredmény: Diploma, amely ma már nem csak papír
Címlap / Őrület / Valódi eredmény: Diploma, amely ma már nem csak papír

Valódi eredmény: Diploma, amely ma már nem csak papír

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

Évtizedeken keresztül a felsőoktatásban az elméleti képzés túlsúlyával találkozhattunk. Végre elérkezett az idő a gyakorlatias oktatásra. Egy jó felsőoktatási intézmény hallgatói már a tanulmányi évek allat is képesek elhelyezkedni! A Te iskolád is ebbe a kategóriába tartozik? 

 

Fontos az akkreditáció, a főcél azonban a piacképes tudás  

„Fontos és elengedhetetlen az akkreditáció, de a legnagyobb örömünk, hogy hallgatóinkat már ötödik éve felkészült, azonnal munkába állítható szakemberekként üdvözli a kommunikációs szakma” – nyilatkozta Gyarmati Mariann, a Dunaújvárosi Főiskola főtitkára annak kapcsán, hogy a DF kommunikáció- és médiatudomány alapszakát akkreditálta a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB). Jelenleg még ritka jelenség, de ezek szerint van olyan felsőoktatási intézmény, ahol a hallgatók piacképessége az oktatás vezérlőelve.

Bár az oktatáspolitikai szakemberek, a felsőoktatási intézmények és a munkaadók is a gyakorlat-orientált képzés fontosságát hangsúlyozzák, a legtöbb főiskola és egyetem programjában még mindig az elméleti tárgyak túlsúlya figyelhető meg. Tény az is, hogy a Magyar Akkreditációs Bizottság általában az elméleti és gyakorlati órák egészséges egyensúlya mellett érvel, azonban a Dunaújváros Főiskola kommunikációs alapképzésének akkreditációjával a főiskola úttörő szerephez jutott: ez az első olyan eset Magyarországon, amikor a MAB jóváhagyott egy erősen gyakorlat-orientált képzést.

Gyarmati Mariann, a Dunaújvárosi Főiskola főtitkára szerint nagyon örülnek az akkreditációnak, az igazi elismerés azonban az, hogy kommunikációs hallgatóik legtöbbje már a képzés ideje alatt sikeresen helyezkedik el. A MAB döntése egy létező piaci és felsőoktatási igényre mondott igent. A főtitkár azt sem titkolta, hogy a DF akár konfliktusok felvállalásával is hajlandó kiállni a gyakorlatias oktatás mellett, hisz csak így érhető el, hogy a hallgatókat mindazzal az ismeretanyaggal vértezzék fel, aminek köszönhetően azonnal helyt tudnak állni akár egy országos televízió vagy napilap hektikus szerkesztőségében is. Ennek érdekében végeztek el komoly beruházásokat, hogy az országban egyedülálló módon olyan profi stúdiót építsenek, amit még a TV2 és az RTL Klub is megirigyelne. Nem sokat ér a korszerű infrastruktúra, ha nem olyan tanárok oktatnak, akik nap mint nap a szakma változásainak alakítói, szerves részei A DF ebben is élt a lehetőséggel: amennyire a MAB engedélyezi, professzorok mellett média szektor vezető szakembereit is felkérik oktatónak.

 
 
[ 1028 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x