Oroszország újra hatalomra tör! - Milliomos oroszok Európa...
hirdetés
Címlap / Őrület / Oroszország újra hatalomra tör! - Milliomos oroszok Európa fölött

Oroszország újra hatalomra tör! - Milliomos oroszok Európa fölött

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

A szovjet korszakot idéző szerepben tetszeleg újra Oroszország. Legalábbis ami a leggazdagabb európai embereket illeti, ugyanis orosz milliárdosok állnak a Forbes magazin felmérése alapján készített lista élvonalában. Úgy látszik visszaköszönnek a régi idők... 


Rendezvénynaptár
A hidegháború végeztével a Szovjetunió gazdasága gyakorlatilag összeomlott, és a kontinensnyi ország megszűnt nagyhatalmi tényező lenni – legalábbis egy időre. Az utóbbi évtizedben azonban erőre kapott az orosz medve, és a volt állami cégek utódai – főleg az energiaszektorban – megjelentek az európai üzleti élet porondján. Ezen cégek vezetői – az időközben végrehajtott privatizációnak köszönhetően – dúsgazdag emberek lettek, bár néha szembe kell nézniük oroszország-atyácska összehúzott szemöldökű mérges szemeivel is.

A Forbes magazin legújabb felmérése szerint az orosz üzletemberek igen jó helyezést értek el a leggazdagabb európaiak listáján. Az első helyen álló Ingvar Kampard, az IKEA bútor-áruházlánc tulajdonosa áll 31 milliárd dollárra becsült vagyonával. Rögtön a második helyen már egy oroszt találunk Oleg Gyeripaszka személyében, aki alig marad el az első helytől 28 milliárd dolláros vagyonával. A negyven éves üzletember Oroszország leggazdagabb embere, a Ruszal fémipari konszern és a Basic Element holding tulajdonosa. Ötödik helyen áll Roman Abramovics 23,8 milliárd dollárral. Őt szinte mindenki ismeri, mióta felvásárolta és csúcsra futtatta a Chelsea angol futballklubot, valamint luxusyacht gyűjteményéről is híres. Neki meg kellett küzdenie az otthoni politikai vezetéssel, ezért is tette át székhelyét Londonba a korábban leggazdagabb oroszként ismert, vagyonát főként kőolajtermelésből szerző Abramovics. Nyolcadikként még az első tízben tanyázik Alekszej Mordasov, 21,2 milliárd dolláros vagyonnal. Gyeripaszkához hasonlóan szintén a fémiparból gazdagodott meg. 

A 25 leggazdagabb európai listáján összesen 12 orosz található, azaz az összes szereplő mintegy felét teszik ki a volt szovjet megavállalatok mai tulajdonosai. A lista végén „kullogóknak” is még 10 milliárd dollárnál jelentősebb összeg áll rendelkezésükre, így igazán illusztris társaságról beszélhetünk. A Forbes világviszonylatban elkészített 20 fős listáján négy orosz van, Gyreipaszka a 9. helyen áll ebben a felmérésben. Ebből is látszik, hogy igenis számítani kell már Oroszországra, mint gazdasági erőre, és az egykoron katonai erővel nagyhatalmi státust kivívó ország mára a pénzvilágban is hasonló szerepre tör. Amíg az óriási nyersanyagkészletei kitartanak, meg is van erre az esélye. 
 
[ 1013 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x