Lugh: A villámkezű férfi-isten - aki mindenhez ért! Varázslat...
hirdetés
Címlap / Őrület / Lugh: A villámkezű férfi-isten - aki mindenhez ért! Varázslat az Ezermester ünnepén

Lugh: A villámkezű férfi-isten - aki mindenhez ért! Varázslat az Ezermester ünnepén

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-10

Álmodtál már tökéletes férfiról, a legszuperebbről, aki nem csak vonzó hanem tehetséges és ügyes is? Aki mindenhez ért, aki maga a Nap és a fény? Létezik ilyen. Ma találkozhatsz vele! Lammas tüze, amely erőt ad egész évben! 


Rendezvénynaptár
Természetesen nem emberről beszélünk hanem egy istenről, a kelták által leginkább tisztelt fiúról, aki minden mesterség őrzője. Lugh nem csak jóképű és erős, hanem mérhetetlenül ügyes is. A legenda szerint bebocsátást szeretett volna kapni Tara várába Albion központjába. A háborúk miatt egy idegennek bejutni igen nehéz volt, de Lugh mindenhez értett... Egyesével kérdezte végig a mesterségeket, hogy mire van szükség esetleg a várban, bejutást remélve. Fegyverkovácsnak, asztalosnak is jelentkezett, de nem járt sikerrel. Mikor látta, hogy a vár teljes és semmilyen mester sem hiányzik falai közül így kérdezett: És van olyan, aki mindehhez egyszerre ért? Lugh ekkor bebocsátást nyert!

A fényes Nap erejével megáldott, aki mellesleg az egyik legszebb isten, tevékenységi köre miatt emberközeli, nagy népszerűségnek örvendett a kelták körében.

Ünnepe a fény utolsó kitombolásainak egyike, a forróság igazi gyöngyszeme, az aratás kezdete is ez az ünnep, a görög mitológiában Déméter ekkor kezdi keresni Perszephonét.

Ha Lugh ünnepén valamilyen kézműves tevékenységbe kezdesz esetlege ekkor alapítasz kétkezi munkához céget (vagy céhet...), akkor biztosan szerencse kísér. Az ezen a napon felavatott mestermunkák, tárgyak szintén tartósak, erősek. Szokás ilyenkor erőpróbákon ügyességi vetélkedőkön részt venni. Lugh ereje és varázslata, ha Ezen a napon, melyet Lughnassadhnak vagy Lammasnak is neveznek egyébként talán meg fogsz lepődni, de éppen a hírhedt "isten halálát" ünnepeljük, a halál azonban újjászületés is a keltáknál, vagyis egy csodás lehetőség. Ezen az ünnepen egészen pontosan szimbolikus halálról van szó, nevelőanyjára emlékezünk, aki ezen a napon hunyt el, Taillte-ra, akire az írek ma is Taillte-játékokkal emlékeznek, s nagy vigasságot csapnak ekkor. A Lammas névből (Loaf-mass) viszont azt is tudjuk, ez a cipó, vagyis a kenyér szentelés ünnepe. A kerezsténység egyik legfontosabb ünnepének ideje, ezt a magyarok Szent István ünnepével vonták egybe.

Fodor Kata 
 
[ 1816 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x