Állati olimpikonok
Címlap / Őrület / Állati olimpikonok

Állati olimpikonok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

A sportkedvelők igazán kényeztetve vannak az idén, hiszen a foci EB után most itt az olimpia. Azonban, ha egy földönkívüli véletlenül a Földre tévedne, bizonyára meglepődéssel nézné, miért pont az állatvilág legsatnyább, legkiszolgáltatottabb, védekezésre leginkább képtelenebb fajának tagjai mérik össze "erejüket". Nézzünk pár példát, az állatok miben jobbak nálunk. 

 

Úszás
Michael Phelps júniusban egy másodperccel 4:05.25 időre javította a 400m-es gyorsúszás világrekordját. Az európacsúcsot Cseh László tartja 4:06.08-as idővel. Elképesztő teljesítény, le a kalappal előttük. Óriási teljesítmény az óránként 7 km-es sebesség egy olyan közegben, ami az embernek tulajdonképpen idegen. Az indo-csendes óceáni legyezőhal azonban, igaz, áramvonalas testének, kopoltyúlégzésének és uszonyainak köszönhetően bizonyos előnyöket élvez, de még így is elképesztő óránkénti 110 km-es sebessége!!!

Súlyemelés
Férfiak között a 85 kg-os súlycsoportban a fehérorosz Andrej Ribakov tartja 185 kg-os szakításával a világcsúcsot. Ez azt jelenti, hogy testsúlyának több mint kétszeresét képes a feje fölé emelnie. Nem úgy az orrszarvúbogár, amely testsúlyának 850-szeresét (ez Ribakov esetében több, mint 72 tonna lenne), a hangya testsúlyának 50-szeresét képes nemhogy felemelni, de bizonyos távolságba elcipelni.


Távolugrás - Magasugrás
1991 óta tartja magát Mike Powell 895 cm-es távolugró világcsúcsa, és 1993 óta nem sikerült túlugrani Javier Sotomayor 245 cm-es magasugró világcsúcsát sem. Egy ausztrál óriáskenguru azonban bármikor, akár reggel álmosan, hátrafelé is megdönti a csúcsokat. Ő ugyanis távolra 13,5 m-t, magasra pedig több mint 3 métert képes ugrani… csak úgy könnyedén. A bolha azonban mindenkin túltesz. 2,5 mm-es testének 200-szorosára ugrik. Ez egy átlagos embernél 340 m-es távolságot jelentene.

Sprint
Maradjunk az atlétikánál. 2008. májusában a jamaikai Usain Bolt 9,72 mp-re javított a 100 m-es síkfutás világrekordját. A 200 m-es síkfutás rekordját pedig az 1996-os olimpiai játékok óta Michael Johnson tartja 19:32 mp-es idővel. Ezzel a sebességgel óránként 37 km-t lehetne megtenni – igaz, a sprinterek sosem futnak ilyen hosszú távokat. Csakúgy, ahogyan a világ valóban leggyorsabb szárazföldi állata, a gepárd, amely viszont óránkénti 103 km-es sebességgel futja a 200 m-es távot.


Ha már gyorsaság: egy átlagos (3,75cm) csiga átlagsebessége 1,26 km/h – ehhez vegyük figyelembe sajátos nyálkás haladási módszerét, illetve a hátán cipelt mészház súlyát. Nos, megnézném azt a futót, aki nyálkán csúszva házzal a hátán testéhez viszonyítva 6 km/h sebességgel rohangálna…






 
 
[ 5475 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x