Még egy Szent Korona?!
hirdetés
Címlap / Őrület / Még egy Szent Korona?!

Még egy Szent Korona?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Hódmezővásárhelyet tisztelik meg bemutatásával, az emlékezés, az ünneplés, a hagyományok jegyében. A program nyitott minden érdeklődő számára! 


Rendezvénynaptár
A Szent Jobb 1938 évi országjárásra emlékeznek Hódmezővásárhelyen. Immár 70 éve annak, hogy első szent királyunk dicsőséges kézereklyéje Vásárhelyre érkezett, és jelenlétével megáldotta a várost. Az állomásról az ereklyét a Koronaőrség tagjainak őrizete és a lakosság több ezres tisztelgő sorfala mellett kisérték a Szent István templom elé, ahol közszemlére bocsátották. A történelmi eseményt emléktábla is őrzi a Szent István Plébániatemplom falán.

E jeles napokra emlékezve a Történelmi Vitézi Rend Hódmezővásárhelyi Csoportja valamint a Hagyományőrző Pállfy Huszár Egyesület egész napos rendezvényt szervez Hódmezővásárhelyen. A magyarság legszentebb ereklyéjének, a Szent Korona másolata délelőtt fél kilenckor érkezik a Koronaőrség kíséretében a népkerti Székelykapuhoz, ahol vásárhelyi és szentegyházi (erdélyi) huszárok fogadják. 9 órától a Kossuth téri Első Világháborús Emlékműnél adóznak a huszárok a háborúban elhunyt bajtársak emléke előtt. 

Ezt követően a Szent Korona 12 lovas huszár és három fogat kíséretében vonul Hódmezővásárhely főutcáin a Szent István templomhoz, ahol 10 órától a Vitézi Rend új tagjainak eskütétele lesz. 13 és 17 óra között kerül sor a templomban Szent Korona közszemléjére, ahol az érdeklődök néhány ritka felvételt is láthatnak a Szent Jobb 1938-as vásárhelyi látogatásáról. 15 órától Woth Imre, a Magyar Koronaőrök Egyesületének elnöke tart előadást a magyarság szent ereklyéiről. 

A szombati rendezvény valamennyi programja díjtalanul tekinthető meg, a szervezők minden érdeklődőt és emlékezőt szeretettel várnak.

Külön érdekesség, hogy az idei évben tudatosan mellőzték a Szent Korona másolatát a Hősök terén megrendezett rendőr- és honvédtisztek eskütételén. A Koronaőrség azonban Hódmezővásárhely városát méltónak találta a szent ereklye fogadására. Mindenkit szeretettel várnak az ünnepségen!

Időpont: 2008.08.23., Hódmezővásárhely 
 
[ 804 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x