Zorb - a legújabb extrém őrület! Te elég bátor vagy hozzá?...
Címlap / Őrület / Zorb - a legújabb extrém őrület! Te elég bátor vagy hozzá?

Zorb - a legújabb extrém őrület! Te elég bátor vagy hozzá?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Manapság már teljesen mindennaposnak számít, ha egy fesztiválon vagy koncerten, esetleg sport vagy családi rendezvényen óriási toronydaruról gumikötéllel ugráló embereket látunk. Újabban a bungee jumping továbbfejlesztett változataként - adrenalinra vágyó fiatalok - statikus kötéllel ugrálnak - lendülnek - le hidakról és felüljárókról, mert ezt azért nem meri mindenki utánuk csinálni. Így kilógnak a sorból, de nem eléggé. De mi a legfrissebb extrém őrület? 

 

A Zorb szintén a bungee jumping hazájából, Új-Zélandról indult világhódító útjára. Egy óriási labdát kell elképzelni, aminek üreges a közepe, itt foglal helyet az utas. Eddig még nincs benne semmi extrém, de ha a továbbiakat vesszük, ember legyen a talpán – esetleg a fején vagy más testrészén – aki követni tudja az eseményeket. Ugyanis a Zorbot megindítják egy meredek lejtőn, és akár több száz métert is gurul – belsejében az emberrel – amíg egy sík részre érve le nem lassul. Az eszközben utazni hasonló érzés lehet, mint az űrhajósok és vadászpilóták kiképzésénél használt – szintén extrémsport helyszíneken néha felállított – minden irányba forgó kerékben pörögni, de ilyen élményeket élhetett át Szent Gellért is, akit hordóban gurítottak le a később róla elnevezett budai hegyről. Természetesen a bátor jelentkezőre nem vár olyan tragikus sors, mint derék püspökünkre, de nem árt, ha az ember nem közvetlenül ebéd vagy más étkezés után próbálja ki először. 


Magyarországon több helyen – közte a zalaegerszegi Aquacityben és a pécsi Mecsextrém parkban – is ki lehet próbálni a legújabb őrületet, ami annyira addiktív, hogy könnyű szerrel függővé teheti az egyszer ráharapókat. Remélhetőleg sokan látnak majd benne fantáziát, és az ország minél több helyén ki lehet majd próbálni a Zorbot. A síkvidékieknek jó hír, hogy megfelelő méretű hegy vagy domb hiányában igen meredek, így megfelelő kezdősebességet biztosító felfújható rámpával akármilyen füves területen, sportpályán, mezőn ki lehet alakítani Zorb pályát. Várhatóan hamarosan ugyanolyan megszokott kelléke lesz a búcsúknak, buliknak, fesztiváloknak, sporteseményeknek, mint a darus bungee jumping.


Tengerparti országokban a vizi-zorb is elterjedőben van, ahol a hatalmas labdákat a vízre helyezik, és abban sétálva lehet előre-hátra-oldalra haladni, már amennyiben az ember képes talpon maradni benne. Egyes hegyi zorb pályákon pedig vízzel töltik meg a kétrétegű gumigömb felületei közötti teret, így gördülés közben össze-vissza spriccel belőle a víz, ezzel még mókásabbá téve az utazást, és így elkerülhető a belsejében a kemény műanyag okozta felületi hámsérülések nagy része is. Természetesen azon az áron, hogy csurom vizes lesz az ember, így ezt a változatot ajánlatos nyáron vagy meleg időben kipróbálni.


Végezetül álljon itt egy video annak demonstrálásaképp, hogy a hatalmas labda is rejt magában veszélyeket, ha az ember nem a jó oldalára helyezkedik. 
 
[ 5410 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x