Hörgős metállal prédikál az olasz atya!
hirdetés
Címlap / Őrület / Hörgős metállal prédikál az olasz atya!

Hörgős metállal prédikál az olasz atya!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

Rendhagyó, hatékonyságát tekintve kérdéses, de mindenképpen érdekes prédikálási módszert választott Cesare Bonizzi atya. A szerzetesként élő, szigorú napirendet és szabályokat követő pap a legnehezebb zenékben lát annyi erőt, amely képes Isten üzenetét eljuttatni a modern kor zavart gondolatú generációjához. 


Rendezvénynaptár
A gondolat persze nem egyedi. Már többször közvetítettek vallásos gondolatokat a színpadról- pl. a Kelly Family, a csapatból is különösen Paddy az In Exile szólóalbummal -, de a hörgős (death), illetve a károgós (black) metál irányok és elemek mindig kimaradtak ebből (inkább a démoni lepedőt húzták rá), ezek is inkább a materializmust hirdették. Cesare atya úgy gondolta egyedül ez a nehéz fémzene képes kifejezni érzéseit, gondolatait. Abban minden esetre igaza van, hogy minden fiatal becsüli, amiért nem divatból húz csuhát, hanem valóban szerzetesként éli életét, s még így is kedveli a keményebb zenéket. Abban is, hogy így az átlag rock-falókon kívül olyan réteghez is eljut mondanivalója, akiket egyébként a zenén, a riffeken, a sörön, és a bulizáson kívül legfeljebb csak a szex érdekel, esetleg önmegmutatkozás anyagias oldalai érdekelnek.
 
Az atya 1993-ban egy Metallica koncert során döbbent rá, hogy ezt a módot kell választania az Ige hirdetéséhez, olyan nagy hatással volt rá a zenekar, hogy a metált találta a legenergikusabb, legmélyebb és legigazibb zenei kifejezőeszköznek. Ekkor alapította meg heavy metal bandáját, a Fratello Metallo-t (Metál Testvér), amely összességében azért egy dallamos és könnyen kedvelhető irányzat a rockzenén belül. Második albumuk idén jelent meg Misteri címmel. Zenei világukra a Metallica és a hozzá hasonló Megadeath volt nagy hatással. 2008-ban felléptek a Gods of Metal-on, többek között olyan rocklegendákkal egyetemben, mint a Szigeten is 40 ezer embert megmozgató az Iron Maiden, a death-klasszikus Slayer és a jó öreg gitárbűvölő Judas Priest társaságában.
 
A 62 esztendős olasz szerzetes egyébként valóban isteni tehetséggel rendelkezik. Hangja erős és kiforrott, sikolyai a Priest éleit is megszégyenítik! Azt is megtudhatjuk tőle egy interjúban, hogy a metálosok által használt jelkép, az ujjakból formált ördögszarv annyit tesz, mint I-Love-You (Szeretlek Téged!) - vagyis Jézus üzenete az embernek - számol az ujjain mutatva az atya. (Megjegyzendő, hogy ezt a prédikálási módot gyakran választják a Krisna-tudat hívei is!)

Egy kis ízelítő:

 
 
[ 2384 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x