Férfias vagy inkább nőies vagy? Mozgásod elárulja!
Címlap / Őrület / Férfias vagy inkább nőies vagy? Mozgásod elárulja!

Férfias vagy inkább nőies vagy? Mozgásod elárulja!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Korábbi kutatások során kiderült, hogy egy ember járásából rengeteg dologra lehet következtetni: az illető nemére, korára, sőt hangulatára is. Egy most megjelent cikk szerint a férfias mozgást úgy érzékeljük, mintha az illető felénk tartana, a nőiest pedig, mintha épp a velünk ellenkező irányba mozogna. 

A cikk alapját képező kutatás során a tudósok önkénteseket kértek meg, hogy elemezzék a modellek mozgását. A modellekből a megfigyelők csak az ízületeik mozgását látták, így alakjukból nem tudtak következtetni a modell nemére és korára.

"Rendkívül érdekes volt a kísérlet - nyilatkozta Dr. Rick van der Zwan, az ausztrál Southern Cross Egyetem munkatársa - Hiszen ha valakinek csak a körvonalát és az ízületeit látjuk, akkor mozgás nélkül nem tudjuk eldönteni az illető merre néz. Azonban amint elindul, azonnal képesek vagyunk megmondani, hogy férfit, nőt, időset vagy fiatalt látunk, és hogy az illető dühös vagy boldog. Mindezt csupán a mozgásból."

A korábbi kutatások során főleg férfi modelleket alkalmaztak. Az ilyen kutatások alatt a tudósok felfigyeltek egy érdekes jelenségre: bár a megfigyelések során igen nehéz megmondani, hogy a modellek felénk sétálnak, vagy épp az ellenkező irányba, a megfigyelők szinte minden esetben azt látták, hogy a modell feléjük mozog. Ez a tudósok szerint azért van így, mert a férfiak mozgását felénk irányulónak érzékeljük, a nőket pedig ellentétes irányúnak. Tökéletesen mutatja ez a férfiak közeledő, aktív mozgását, vagyis jangikus hatását, míg a nők visszafelé forduló, befelé haladó jellegét, a hátrálás írja le, amely a jin erő és amely nőies hatást kelt.

"Ez a jelenség teljesen független a megfigyelő nemétől - nyilatkozta Dr. van der Zwan - Úgy gondoljuk, a biológiai mozgás fontos jelzéseket hordoz és támpontokat adhat olyan esetekben, amikor más tájékozódási tényezők bizonytalanok illetve elégtelenek. Bár további kutatások szükségesek a jelenség pontosabb megértéséhez, egyértelmű hogy valamilyen mélyen gyökeredző ösztönös észlelésről van szó."

Segíthet ez talán abban is, hogy megtaláljuk párunkat, társunkat, aki ideális esetben kiegészíti a mi energiáinkat és jellegünket. - a szerk.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x