Kényelmes magassarkú - létezik?
Címlap / Őrület / Kényelmes magassarkú - létezik?

Kényelmes magassarkú - létezik?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

A divat és kényelem küzdelme lehet, hogy véget ér a bulikedvelő lányok számára, akik szeretik a magas sarkakat, de szenvednek viselésük következményeitől. 

 

A Massey Egyetem tervező hallgatója, Aimie Whiting tervezett egy 7,5 cm-es, poliuretán sarkú cipőt, mely viselés közben összenyomódik, így szabadítva meg a fáradt lábakat a nyomástól és a feszüléstől.

Eleged van abból, hogy csillagokat látsz a fájdalomtól egy átbulizott éjszaka után? Whiting szerint a divatnak nem muszáj fájdalmat okoznia. "Én is szeretek magas sarkút hordani, meg partikra járni, és arra gondoltam, biztos van mód arra, hogy kényelmesebbé tegyük őket." A tervek szerint egy kis párnácskát helyeznek el a sarkaknál és a talppárnácskáknál, melyek squashlabdához hasonlóan összenyomódnak majd kinyúlnak a talp alatt.

Egy ugyanilyen vizenyős műanyag helyezkedik el a cipősarok kemény, külső rétegében is, így az egész alap enyhén megfeszül minden lépésnél. A "24 órán át hordható magas sarkú" még a prototípus-szakaszban tart, de Whiting reméli, hogy értékesíteni tudja majd tömeggyártásra cipőgyáraknak.

A divatőrültek sem kényszerülnének arra, hogy egyféle cipőt vegyenek, mert a vizenyős alap szinte az összes cipőfajtába beleilleszthető. Whiting a végzős éve során készítette a terveket, és rengeteg éjszakát töltött tervezéssel, fejlesztéssel és kutatással. "Volt, hogy három napig le se hunytam a szemem. Már várom, hogy újra minden éjszakát átaludhassak."

Whiting csodálkozott azon, hogy még senkinek sem jutott eszébe ilyen módon csökkenteni a partilányok kínjait. "Már évtizedek óta semmit sem változtak a cipők, ugyanúgy készítik őket. Ha a sarkakat nézzük, látjuk, hogy egy kemény fadarabon sétálunk."

Az utóbbi években piacra kerültek többek közt zselés betétek, de a cipők évek óta változatlanok. A magas sarkú cipő viselése bőrkeményedést, bütyköt, körömbenövést, krónikus fájdalmakat okozhat.

Medipress

 
 
[ 4157 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x