Megdöbbentő: Évente 12 millió állaton folytatnak kísérleteket...
Címlap / Őrület / Megdöbbentő: Évente 12 millió állaton folytatnak kísérleteket csak Európában - Mostantól végre megszorításokkal!

Megdöbbentő: Évente 12 millió állaton folytatnak kísérleteket csak Európában - Mostantól végre megszorításokkal!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-23

Európában jelentősen csökkenteni kell a kísérleti állatok számát. Ezt irányozza elő egy törvényjavaslat, amelyet az Európai Bizottság Brüsszelben előterjesztett. Eszerint a jövőben megtiltják az állatkísérleteket az emberszabású majmokon. 


Rendezvénynaptár
Az Európai Bizottság ezenkívül szigorú feltételeket akar szabni a tudománynak. Jelenleg az EU-ban évente 12 millió állat van kitéve a kutatásnak.
„A kutatásnak arra kell koncentrálnia, hogy alternatívákat találjon az állatkísérletekhez” – jelentette ki az EU környezetvédelmi biztosa, Stavros Dimas. Az irányelvjavaslat szerint állatokat csak akkor lehet kísérleti célokra alkalmazni, ha nem állnak rendelkezésre más módszerek. A vállalatoknak, pl. a gyógyszeriparnak eszerint a kísérleteket a jövőben előzetesen engedélyeztetniük kell.

Az emberszabású majmokon, mint csimpánzokon, gorillákon vagy orángutánokon való kísérleteket csak akkor engedik meg, ha túlélésről van szó vagy váratlanul életveszélyes betegség tör ki embereknél. Vagyis a szabályozás pontos, precíz, hatékony és az ép ész határain belül marad.

Ezenkívül a kísérleti állatokat „megfelelően kell ápolni és kezelni”. A tervezethez az Európai Parlamentnek és az EU államoknak még hozzá kell járulniuk.
 
Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 965 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x