Bono "testközelben", vidéken először Szegeden
Címlap / Őrület / Bono "testközelben", vidéken először Szegeden

Bono "testközelben", vidéken először Szegeden

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

2009. január 16-án végre a szegediek számára is testközelbe kerülhet a U2 frontembere, Bono, sőt a teljes zenekar. Téved azonban, aki arra gondol, hogy a sztárcsapat turnéjának legújabb állomása Szeged. Bár ez is egy turné, de az együttes 3D-s koncertfilmjének bemutatójáról van szó, melyet a Tisza-parti város Belvárosi mozija nagytermének 3 dimenzióssá válása alkalmából mutatnak be - a budapesti premier után - vidéken először Szegeden. 

 

Immár 3D-s filmek vetítésére is alkalmas a szegedi Belvárosi Mozi nagyterme, ami a U2 koncertfilmével debütál januárban. Boros Gyula, a Szegedi Ifjúsági Ház igazgatója elmondta, az 539 fő befogadására alkalmas Zsigmond Vilmos terem szinte teljesen átalakul. A munkálatok december 15-én kezdődtek, jelenleg mechanikai és szoftverbeállítások, illetve az új, vetítő-rendszer installálása van folyamatban. A gépház a legmodernebb technológiával lesz felszerelve, így a 3D-s filmek mellett lehetőség lesz digitális és hagyományos filmek lejátszására is. A színpadot fekete vászonnal veszik körül, hogy a visszaverődő fényeket elnyelje, így a képhatárok élesebbek lesznek. Az új, nagy nyereségű mikroperforált vászon szintén hozzájárul a tökéletesebb képminőséghez.

A Belvárosi mozi közvetlenül a filmet készítő és forgalmazó amerikai National Geographic-kal kötött szerződést a játszási jog megvásárlására. Érdekesség, hogy a világ első, élőben felvett koncertfilmjéről van szó, amelyet az együttes 2006. február-márciusi dél-amerikai koncertturnéja során, 7 koncerten rögzítettek, így mintegy 100 órányi nyersanyagból dolgoztak a film készítői a vágás során. A közeli felvételekhez 10 dalt üres helyszínen, csak a kameráknak játszottak. A teljes anyag 9 kamera és 140 fős stáb segítségével válhatott filmmé, melynek világpremierje 2008.
 
 
[ 1209 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x