Rénszarvasokkal nászúton - egy nem mindennapi kaland
Címlap / Őrület / Rénszarvasokkal nászúton - egy nem mindennapi kaland

Rénszarvasokkal nászúton - egy nem mindennapi kaland

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

Azt ugye mindenki tudja, hogy a télapó rénszarvasokkal húzott szánon érkezik. Azt azonban már kevesebben, hogyan élnek valójában ezek az állatok, milyen környezetben, körülmények között. Egy házaspár nászútjának választotta azt az útvonalat, amelyet a rénszarvasok tesznek meg minden évben, és az állatokkal együtt vándorolt 5 hónapon keresztül. 

 

A 34 éves biológus és felesége, a szintén 34 éves gleccserkutatónő egy igazán különleges nászutat szeretett volna. Karsten Heuer és Leanne Alison mindketten a természet szerelmesei, és úgy döntöttek, hogy esküvőjük után igazi utazásra indulnak: gyalog követik a karibuk éves vándorútját, 5 hónapon keresztül, együtt az állatokkal. A feladat gyönyörű, extrém, és igazi embert próbáló feladat. A fiatal házasok igazi próbája lesz, vajon valóban minden körülmények közt képesek kitartani egymás, és saját elhatározásuk mellett. A választott karibu csorda Kanada és Alaszka közt ingázik, egy folyókkal körülvett, meseszép tájon. A területen több nemzeti park található, az éghajlat viszont igen zord, hóval, faggyal, széllel kellett szembenéznie a két kalandvágyó szerelmesnek.

Öt hónap alatt 1500 kilométert tettek meg gyalog, számtalan veszéllyel szembenézve, egy akkora területen, mint Németország, Belgium és Hollandia együttvéve, ám mindössze 31.000 ember él rajta. A rendkívül elhagyatott táj igazi paradicsom az állatok számára, itt senki nem zaklatja őket, legfeljebb néha egy-egy olyan különc őrült, mint Karsten és Leanne. Esetükben természetesen a zaklatást nem kell szó szerint venni, hiszen ők ketten a természet igaz tisztelőjeként csak csendesen megfigyelték az állatokat, és eszükbe sem jutott, hogy bármilyen módon megzavarják az érintetlen természetet.


Még így is előfordult, hogy összetűzésbe kerültek a terület valamely lakójával: egy esetben például egy felbőszült grizzly vette rossz néven, hogy betolakodók vannak a területén. Fegyverek híján először jelzőrakétákkal próbálták elijeszteni az állatot, ám a hatalmas mackó meg sem rezzent a fényes-zajos rakéták láttán. Végül, amikor már csak 2 lépésre volt tőlük a veszélyes bundás, végső elkeseredésükben a sátorponyvát fejük felett lóbálva és hangosan ordítva „rátámadtak” a mackóra, aki meglepetésében végül sarkon fordult, és elcammogott. A területen nem csak a macik jelentik a veszélyt, élnek itt farkason is szép számmal, ám a legtöbb állat nem jelent komoly fenyegetést az emberre. A zord időjárás, és a jeges folyók, melyeken a csorda nyomában át kellett kelni már sokkal inkább. A legnehezebb mégis az egyedülléttel és a kimerültséggel szembenézni, és a szélsőségesen változó hőmérséklettel. „Megsültünk, megfagytunk, kiszáradtunk, átáztunk, széltől dideregtünk. Olyan ez, mint egy végtelen ideig tartó állóképesség teszt.” – írta naplójába Karsten.


A teljes kényelmet egyetlen 2 négyzetméteres sátor biztosította és egy közös hálózsák. 5 hónapig ez volt a nászutaspár lakosztálya, nászágya, felszerelésük tároló helye. Innen figyelték meg a szarvasok életét, a kis karibuk születését, és a természet ezer más csodáját, miközben gyakran az életükért küzdöttek, éheztek, bogyókat ettek, medvével viaskodtak. Az út során azonban megtanultak igazán alkalmazkodni egymáshoz, feltétel nélkül bízni a másikban, és közösen szembenézni bármilyen helyzettel, veszéllyel. Egyetlen segítségük műholdas telefonjuk volt, legvégső esetre. Ezen keresztül tudták tartani a külvilággal a kapcsolatot, és élelmet kérni, amikor már éltük volt veszélyben. A kimerítő, fáradtságos utazás mégis életük legszebb élménye, amely még közelebb hozta őket egymáshoz és a természethez.


Talán mindannyiunknak meg kéne tenni egy ilyen – vagy hasonló utat – hogy valódi társakká váljunk úgy egymás, mint az állatok társaivá,  a természet és az Élet valódi részévé, részesévé.

HarmoNet tipp: Új ország a láthatáron - a modern Robinson kisajátítaná szigetét >>

 
 
[ 978 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x