2009 a Gorilla éve!
Címlap / Őrület / 2009 a Gorilla éve!

2009 a Gorilla éve!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-23

Már megszokhattuk, hogy a kínai újév közeledtével megjelenik egy cikk arról, hogy a következő év melyik állatnak is felel meg a kínai horoszkóp szerint, és ez majd milyen szerencsével vagy hányattatással fog járni ránk, és embertársainkra nézve. Most azonban nem erről lesz szó... 


Rendezvénynaptár
Január elsejével ugyanis megkezdődött a Gorilla éve, amelyet az ősi kínai misztikusok helyett az ENSZ kezdeményezésére vezettek be világszerte. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Környezeti Programja (UNEP) keretében elfogadott a költöző és vadon élő állatfajok védelméről szóló egyezmény (CMS) értelmében idén a Gorillák kerülnek különös figyelem alá. A program keretében annak érdekében gyűjtenek pénzt, hogy sikerrel harcolhassanak a veszélyeztetett állatfajokra leselkedő legnagyobb veszélyekkel szemben. A gorillák megfigyelésére szervezett turistautak bevételeit is felhasználják, hogy támogatást nyújthassanak az orvvadászok ellen küzdő vadőrök számára. Az élőhelyek megőrzése is célja a programnak, valamint az állatok természetes élőhelyükön való újbóli elszaporodása érdekében is lépéseket kívánnak tenni. 


A Gorilla évét a CMS római konferenciáján nyitotta meg az állatok védelmében elkötelezett II. Albert monacói herceg. Az értekezleten összegyűlt kormányzati képviselők célja, hogy megvitassák a környezetszennyezés, a klímaváltozás és a túlvadászás által veszélyeztetett hozzávetőlegesen 30 faj megmentésének lehetőségeit. A gorillapopulációt a betegségek – köztük különösképpen az ebola – tizedelik, életterüket fenyegeti a növekvő erdőirtás, valamint a közelben dúló háborúknak is sokuk áldozatul esik. Legnagyobb ellenségeik mindezek mellett mégis az orvvadászok, akik húsukért, értékes testrészeikért valamint a feketepiacon könnyen értékesíthető kölykökért támadják meg az állatokat. Az ember tevékenysége nyomán a főemlősök 634 fajának és alfajának fele a kihálás szélére került, a legveszélyeztetettebb főemlősök Ázsiában élnek. Jelen program célja, hogy elejét vegye a fajok végleges kipusztulásának, és idén a majmok királyának, a gorillának szentel különös figyelmet. Mindannyiunkon áll, hogy unokáink is találkozhassanak még ezzel a morcos, de megnyerő majomfajjal.


HarmoNet tipp: Kampány a védett fajok törvénytelen kereskedelmének megfékezésére >>
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3718 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x