Szociális lakhatás - Még létezik?
hirdetés
Címlap / Őrület / Szociális lakhatás - Még létezik?

Szociális lakhatás - Még létezik?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

A szociális lakhatás kérdéseiről, az alacsony jövedelmű családokat érintő kockázatokról, bevált gyakorlatokról tanácskoztak Hajdúböszörményben önkormányzatok, civil szervezetek és kutatók a Habitat for Humanity és Hajdúböszörmény Város Önkormányzata által szervezett szociális lakhatási szakmai napon. 


Rendezvénynaptár
A rendezvényen szó esett megvalósult non-profit szociális lakhatási projektekről, illetve arról, hogyan segítik a civil szervezetek a rászoruló családok otthonhoz jutását. Elhangzott, hogy a programok sikere érdekében különleges figyelmet kell fordítani a lakhatási problémák mellett jelentkező egyéb szociális kihívásokra. Szükség lehet például közösségfejlesztésre, pénzügyi- és egyéb képzésekre. Szintén fontosnak tartották a résztvevők a különböző lakhatási megoldások fenntarthatóságát, azaz hogy a lakások megfizethető módon, hosszú távon szolgálják a bennük lakókat. Ezt szolgálhatják például a kártyás közüzemi mérőórák, amelyekkel a lakók előre fizetik ki fogyasztásukat. Bemutatásra került több hazai város átfogó szociális lakhatási stratégiája.

Sümeghy György, a szervezet országos igazgatója elmondta, hogy a gazdasági válság miatt veszélybe kerül a rászoruló családok lakhatása, erre a civileknek, az önkormányzatoknak és az államnak is fokozott figyelmet kell fordítania. Ezért különösen hasznos a terület szereplői közötti párbeszéd, amely a szakmai napot is jellemezte.

Kiss Attila polgármester hangsúlyozta, hogy a központi források szűkülése és a kormány válságkezelő intézkedései a hátrányos helyzetű településeket, köztük Hajdúböszörményt is súlyosan érinti. Ennek ellenére fontosnak tartja, hogy az önkormányzat segítse a nehéz szociális körülmények között élő nagycsaládosok lakhatási feltételeinek javítását, és támogatja a jövőben is a Habitat lakásépítési programot, melynek során eddig 8 család jutott megfelelő otthonhoz Hajdúböszörményben.

 


 
 
[ 1598 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x