Sztárszínészek a Nemzeti Múzeum előtt március 15-én
Címlap / Őrület / Sztárszínészek a Nemzeti Múzeum előtt március 15-én

Sztárszínészek a Nemzeti Múzeum előtt március 15-én

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Népszerű színészek, köztük Dobó Kata alakítják idén március 15-én az ünnepi előadás főszerepeit. A színésznő szerint megtiszteltetés a Nemzeti Múzeum lépcsőiről szólni a közösen ünneplő országhoz. 

- 1848 március 15-e olyan ünnep, amire már gyermekként is emlékezünk, hiszen nemcsak látványos esemény a nemzetiszín lobogókkal, kokárdákkal, huszárokkal, de érthető is: a forradalom és szabadságharc lendületét és részleteit Petőfi verseivel együtt tanuljuk meg. Az előadásban egy fiatal nőt alakítok, aki maga is keresi annak az útját, hogyan tudja 2009-ben átélni a nemzeti ünnepet. Különösen örülök annak, hogy az idei programban több helyen megjelennek a nők, mint az 1848-as esemény főbb szereplői. Végre rajtuk keresztül is megismerhetjük a történéseket – mondta el a színésznő.

Az ünnepi előadásban öt saját útját kereső fiatal hétköznapi örömei, bánatai mellett saját életükből előhívott ünnepi emlékképek elevenítik meg 1848 hangulatait. Dobó Kata mellett olyan előadóművészek alakítják a műsor főbb szerepeit, mint Fullajtár Andrea, Fekete Ernő, Simon Kornél, Nyári Oszkár, Stubnya Béla és a kiváló énekes Egyházi Géza. Az ünnepi produkció vezető koreográfusa Román Sándor és bemutatkoznak benne a győri balett szólistái is. A „Közös tavaszunk” című ünnepi műsor március 15-én 11 órakor kezdődik a Nemzeti Múzeum előtt.

A nemzeti ünnep további programjairól bővebb információ a www.magyarorszag.hu/marcius15 oldalon található.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x