A középiskolák az idén is megkapják az MNB "A pénz beszél!...
Címlap / Őrület / A középiskolák az idén is megkapják az MNB "A pénz beszél! Te is érted?" című kiadványát

A középiskolák az idén is megkapják az MNB "A pénz beszél! Te is érted?" című kiadványát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

A jegybank tájékoztató füzete egyre aktuálisabb. A Magyar Nemzeti Bank megkezdte a középiskolásoknak szóló pénzügyi tájékoztató füzet postázását. A jegybank kiadványa eljut az ország valamennyi 11. évfolyamos diákjához. 

 

A Magyar Nemzeti Bank – a Diákhitel Központ, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával – immár harmadik alkalommal, 2009-ban is elkészítette rövid tájékoztató füzetét, amely március végéig eljut az ország valamennyi, közel 1200 középiskolájába. Ebben az évben a tájékoztató kiadványt mintegy 130 ezer 11. évfolyamos diák kapja meg. 

A világméretű gazdasági-pénzügyi válság a jegybank kezdeményezését még aktuálisabbá tette, hiszen ezek a gazdasági események mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolják. A diákok is gyakrabban szembesülnek olyan, a hétköznapjaikat is érintő pénzügyi témákkal, amelyek értelmezése és megértése kihívást jelent számukra. A jegybank kiadványa megbízható és valós információkkal segíti a diákokat abban, hogy el tudjanak igazodni a pénzügyek sokszor bonyolultnak tűnő világában, és tudatosan döntsenek pénzügyeikről. 

A füzet közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel már 17-18 éves korban találkozhatnak. A színes, diákok nyelvén, s előzetes véleményük kikérésével készített tájékoztató olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint pl.: mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya- használatról, ki kaphat diákhitelt, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontosak a nyugdíjpénztárak. 

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatainak támogatásaként hozzájáruljon a lakosság, és különösen a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez. Középtávú céljai között szerepel tananyagok és oktatási segédanyagok létrejöttének támogatása, pedagógusok képzésének és továbbképzésének segítése, ismeretterjesztő, oktató programok indítása és tájékoztató anyagok készítése. A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi ismeretek oktatásának általánossá válásáig tervezi a kiadvány elkészítését és megküldését a középiskolás diákok számára.

A kiadvány az interneten az alábbi honlapokon érhető el:
www.mnb.hu (Kiadványok / Egyéb kiadványok)

www.penziranytu.mnb.hu (Kiadványok)

www.sulinet.hu (Diák/Pénzügyi ismeretek).

 
 
[ 1856 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x