Litera: Író-staféta nem csak profiknak
Címlap / Őrület / Litera: Író-staféta nem csak profiknak

Litera: Író-staféta nem csak profiknak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

A litera irodalmi portál a Trafó - Kortárs Művészetek Házával együttműködésben tehetségkutató pályázatot hirdet Magyar staféta címmel egyfelvonásos dráma megírására. A pályázaton korhatár és szakmai előélet nélkül részt vehet minden szerző, aki az alábbiakban felsorolt követelményeknek megfelelő művet nyújt be határidőre. 


Rendezvénynaptár
Előzmények: A litera korábban meghirdetett meghívásos pályázatában öt kortárs drámaírót kért fel olyan drámai mű létrehozására, amely az ő együttes munkájuknak eredményeként online térben valósul meg. A szerzők névsora, a staféta sorrendjében: Háy János, Tasnádi István, Kárpáti Péter, Erdős Virág, Garaczi László. Az írók egymás után, stafétában írják meg az előző szerző munkájához szervesen illeszkedő vagy azt ellenpontozó, árnyaló, attól elrugaszkodó, egy vagy több jelenetből álló „kisfelvonásukat". Az öt részből álló darab elképzelésünk szerint egybefüggő drámai egésszé áll össze, jellegzetes magyar/közép-európai alakokkal, helyszínekkel és helyzetekkel.

A Magyar Staféta lényege, hogy 5 kortárs drámaíró közösen meghatározott karakterekkel heti váltóban ír egy közös drámát. A tehetségkutató pályázaton indulóknak az őáltaluk meghatározott karakterek mozgatásával kell egyfelvonásost alkotniuk április 11-ei beküldési határidővel.
 
A tehetségkutató pályázat részletes szövege itt olvasható >>
A Magyar Staféta eseményei ezen az oldalon követhetőek nyomon >>

Mindenkinek jó munkát és sok sikert kívánunk!
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1143 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x