Dobd ki a régi égőt! - Végleg betiltják a hagyományos izzókat...
hirdetés
Címlap / Őrület / Dobd ki a régi égőt! - Végleg betiltják a hagyományos izzókat

Dobd ki a régi égőt! - Végleg betiltják a hagyományos izzókat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

Uniós támogatást kér Hegyi Gyula. E héten hirdette ki az Európai Bizottság a hagyományos izzók tilalmáról szóló döntést. Ennek értelmében 2009-től 2012-ig fokozatosan ki kell vonni a hagyományos égőket a forgalomból. Hegyi Gyula magyar szocialista EP-képviselő a döntést nagyon pozitívnak tartja mind a háztartások, mind a környezetvédelem szempontjából. 


Rendezvénynaptár
Egyetlen, a hagyományosnál 4-10-szer hosszabban kitartó izzó akár 15 ezer forint villanyszámla megtakarítást és 400 kg széndioxid kibocsátás csökkentést eredményezhet az új izzó élettartama - hat-nyolc esztendő - alatt. Számítások szerint Magyarországon évente 40 milliárd forintot költünk világításra, és ennek az összegnek a háromnegyedét, 30 milliárdot meg lehetne takarítani az energiatakarékos izzókkal. Az energiatakarékos izzó drágább, de a csere számítások szerint egy éven belül megtérül. Európai szinten ugyanakkor az intézkedéstől évi 15 millió tonna széndioxid-kibocsátás csökkentését várhatunk.

Ennek ellenére Hegyi Gyula kérdést és javaslatot nyújtott be az Európai Bizottságnak, melyben azt szorgalmazza, hogy az EU támogassa a szegényebb lakosság számára az energiatakarékos izzók egyszeri beszerzését és európai izzógyárak technikai átállását. Ez azért is méltányos lenne, hiszen éppen az uniós átlagnál szegényebb Magyarországon és Lengyelországon van jelentős izzógyártás. A szocialista EP képviselő reméli, hogy a nagy hagyományú magyar izzóipar megfelelő támogatással időben felkészül, és így profitálni tud a változásokból.

Földeák Iván,
Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára 
 
[ 841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x