Elfelejthetjük a gipszet - őssejtekkel a csonttörés ellen...
Címlap / Őrület / Elfelejthetjük a gipszet - őssejtekkel a csonttörés ellen

Elfelejthetjük a gipszet - őssejtekkel a csonttörés ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-19

Elképzelhető, hogy néhány éven belül a kényelmetlen és hosszadalmas gipszelés helyett egy injekcióval is gyógyíthatóvá válnak a csonttörések. Már jó ideje kísérleteznek a kutatók egy módszerrel, melynek lényege, hogy a törött lábat nem begipszelik, hanem a páciens őssejtinjekciót kap, és az őssejtek hozzák rendbe az eltört csontot vagy sérült ízületet. Brit kutatók szerint hamarosan az orvosi gyakorlatban is megjelenhet a jelenleg kísérleti stádiumban lévő eljárás. 


Rendezvénynaptár
A törött lábú vagy sérült ízületű páciens egy őssejtinjekciót kapna, majd az őssejteket mágnessel vezetnék a megfelelő helyre, ahol ezek új csonttá vagy ízületté alakulnak.


A szükséges őssejteket a csontvelőből emelnék ki, és apró mágneses részecskékkel látnák el, hogy egy külső mágneses eszközzel oda irányíthassák őket, ahol jótékony hatásukat kifejthetik. Egereknél már sikerrel alkalmazták a módszert, és legközelebb kecskéken próbálják ki. Emberi kísérletekre öt éven belül kerülhet sor a kutatók szerint. Ám néhány csípőcsontproblémákkal küzdő páciensnél már alkalmaztak sikeres őssejtkezelést.

BG
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2453 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x