Winnetouland az Ezüst-tó partján
Címlap / Őrület / Winnetouland az Ezüst-tó partján

Winnetouland az Ezüst-tó partján

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Gyermekkorunk indiánmeséit élhetjük újra a Horvátországban megnyílt Winnetouland-ben. A hatvanas-hetvenes évek Yugowood-jában készült NDK-s western filmek világába röpít minket a Plitvicei-tavak mellett létesített élménypark. 

 

Az kelet-német filmipar büszkeségeit, az amerikai és olasz western-ek szocialista kópiái gyanánt készült Winnetou-filmek helyszína a gonosz, kapitalista Amerika helyett a baráti Jugoszláviában, a mai Horvátország területén forgatták, a Plitvicei tavak környékén.

A közös délszláv államra különben nem túl jó szívvel emlékező Horvátország célja a most megnyílt Winnetouland-del elsősorban az, hogy megmutassa: a napfényes tengerpart mellett milyen  gyönyörű természeti szépségekkel rendelkezik. A turisták így felfedezhetik a világörökség részét képező vadregényes nemzeti parkot.

Az erdő szélén összesen 20 wigwam áll, ezekben szállhat meg a vadnyugati élményekre áhítozó utazó.

Az egyik sátorban múzeumot rendeztek be az egykori sorozat kellékeiből: megcsodálhatjuk a gonosz vasútépítő fehér ember pisztolyát, és cowboykalapját, de Winnetou fejdíszét, valamint a kettejük közti nézeteltéréseket elsimító békepipát is.

A faluban indián totemeket állítottak föl, a faluszélen, karámban tizenöt póniló áll a gyerekek és felnőttek rendelkezésére, sőt kenura is szállhatunk, hogy felkutassuk az Ezüst-tó kincsét.

Winnetouland-ben nem érhet utól minket a modern világ: internetnek se híre-se hamva, a komfortfokozat nullás, de még térerő sincs. Mindez azonban senkinek nem hiányzik, hiszen az, íjászat, aranymosás, lasszódobás, és az indiántánc leköti minden energiánkat.  És, ha ez még mindig nem elég a gyermekkori varázslat újraéléséhez, a sátormoziban végizgulhatjuk az összes Winnetou-filmet.

Link: Winnetouland

BG
 
 
[ 5789 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x