Írás-, és olvasási zavar: A fiúk gyakrabban érintettek!...
Címlap / Őrület / Írás-, és olvasási zavar: A fiúk gyakrabban érintettek!

Írás-, és olvasási zavar: A fiúk gyakrabban érintettek!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-01

Az írással kapcsolatos tanulási zavarok legalább olyan gyakoriak, mint az olvasási problémák, különösen fiúk körében - állítják a Mayo Klinika kutatói. 

 

Írott nyelvi zavarról, más néven diszgráfiáról akkor beszélünk, ha a gyermek írási képességei jóval az életkornak megfelelő szint alatt maradnak. A diszgráfiás gyermekeknek nehezükre esik a kézírás és a helyesírás, valamint problémáik vannak gondolataik írásban való kifejezésével.

A mostani kutatás során 5700 gyermek életét követték figyelemmel a kutatók. Az évek során a gyermekek 7-15 százalékánál alakult ki diszgráfia. A százalékok közti különbség oka a diszgráfia eltérő diagnosztizálási gyakorlata. A fiúk körében átlagosan kétszer háromszor gyakrabban fordul elő a diszgráfia, mint lányoknál.

"Adataink szerint tehát jól látható, hogy a diszgráfia legalább olyan gyakori, mint a jóval nagyobb nyilvánosságot kapott diszlexia"
- nyilatkozta Dr. Slavica K. Katusic, a Mayo Klinika munkatársa.

"Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a legtöbb diszgráfiás gyermeknek az olvasással is vannak problémái" - tette hozzá Dr. Katusic.

A nembeli különbségekért valószínűleg az alapképességek közti eltérések tehetők felelőssé, a lányok ugyanis normális esetben is könnyebben tanulnak írni, és könnyebben fejezik ki magukat írásban, mint a fiúk.

Medipress

 
 
[ 1413 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x