Hagyományőrzés élményszinten
Címlap / Őrület / Hagyományőrzés élményszinten

Hagyományőrzés élményszinten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-26

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként, 7,5 hektáron reneszánsz élménypark épül a bikali Puchner Kastélyszálló szomszédságában. A gigantikus beruházás nem csupán Magyarországon, hanem Kelet-Közép Európában is egyedülállónak számít. Ha elkészül, éves szinten nagyságrendileg 200-250 ezer vendéget várnak a szervezők. 

A lovagmesék óriásai és törpéi is otthonosan érezhetik magukat a hamarosan megnyíló Baranya megyei Reneszánsz Élménybirtokon, hiszen mindkét jelző, a hatalmas és a kicsi is jellemző az épülő parkra. A 2,5 milliárdos összberuházás, a 7,5 hektár nagyságú terület, a közel 130 vendéglátásban dolgozó, 30 kézműves, 15-20 lovas, 20 animátor, 10-15 színész, 3-5 solymász mind az óriások léptékéhez mérhető. A tervezett programok és a látnivalók hatalmas sokszínűsége is magával ragadja a leendő látogatót. A Reneszánsz Élménybirtok óvárosában kap helyet a kőfaragó, a pénzverő, a fafaragó, a papírkészítő, a pék, a marcipánkészítő, míg a középkori falu ad otthont a kovácsnak, a kosárfonónak, a fazekasnak. Látványos lovagi torna és a madaras színpad bemutatói szórakoztatják az érdeklődőket. A középkori templom ad helyet a lovaggá ütési és apródavatási ceremóniáknak, a főtéren a reneszánsz kor vásári mutatványosai, komédiásai szórakoztatnak, de akár szemtanúi lehetünk egy birói- vagy népítéletnek is.
 

A grandiózus léptékek mellet az apró részletek kidolgozása is azt szolgálja, hogy aki a Reneszánsz Élménybirtokra belép, úgy érezze, mintha időutazásban venne részt. 
 
„Az épületeknek meg kell felelnie a mai kor technológiai elvárásainak úgy, hogy egyben középkori hatást keltsenek. A látszó felületeket bontott anyagból – régi téglából, bontásból származó hódfarkú cserépből, régi gerendákból – építettük, díszítettük, annak érdekében, hogy még korhűbb legyen a hatás. Finom technikával sikerült a modern kori épületgépészeti elemeit (fűtő, hűtő berendezéseket) „láthatatlanná” tenni, hogy a vendégek csak a jótékony hatását élvezhessék, de ne legyen idegen a középkori építészeti megoldásoktól sem. A ruhák, az épületek megtervezésekor egyaránt ügyeltünk a részletgazdagságra, éppúgy, ahogy az egyes tematikus bemutatóknál. A műsorok animátorainak képzése már egy éve folyik, januárban megérkeztek, és már megkezdték a felkészülést a bemutatók lovai is, ők bizonyára a gyerekek egyik legnagyobb kedvencei lesznek” – mondja Kollár László, a Reneszánsz Élménybirtok megálmodója és tulajdonosa.2010 márciusában nyílik meg a teljes komplexum
, de az érdeklődők már idén nyáron betekintést nyerhetnek a Reneszánsz Élménybirtok programjainak egy részébe. A szervezők ugyanis több főpróbát tartanak: június végére elkészül az óváros és a középkori falu épületei, az év második felében indul a reneszánsz palota és a főtér építése. 

Bővebb információ: www.elmenybirtok.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1506 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x