E-mail, ami megváltoztatja az életed
Címlap / Őrület / E-mail, ami megváltoztatja az életed

E-mail, ami megváltoztatja az életed

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-07

Hatékonyan javíthatja a dolgozók étrendjét és növelheti a testmozgás arányát akár egy egyszerű köremail is, derül ki a Kaiser Permanente Kutatórészlegének az American Journal of Preventive Medicine-ben megjelent cikkéből. 

 

Összesen 787 Kaiser Permanente alkalmazott kapott e-mailt, az ALIVE (A Lifestyle Intervention Via E-mail, vagyis Életmódváltás E-maillel) program keretében. 351-en heti rendszerességgel kaptak életmódi tanácsokat tartalmazó elektronikus levelet, a többiek, 436-an mindössze a vizsgálat kezdetén kaptak visszajelzést arról, hogy étrendjük és fizikai aktivitásuk mértéke megfelel-e a nemzeti irányelveknek.

Előbbi csoport tagjai egyénre szabott, gyakorlati és elérhető célkitűzésekről olvashattak minden héten. Olyan apró sikereket akartak csak elérni, mint desszertként gyümölcs fogyasztása heti háromszor, ebédidőben mindennap 10 perces séta, vagy gyalogosan menni bevásárolni az autózás helyett. A tizenhat hetes program végeztével a rendszeres e-mailt kapók fizikailag aktívabbnak bizonyultak, több zöldséget és gyümölcsöt ettek, és csökkentették a telített zsírok és a transzzsírok fogyasztását a kontroll csoporthoz képest.

A legnagyobb változást azoknál tapasztalták, akik a vizsgálat kezdetén nem érték el az ajánlásokban foglalt követelményeket. Az addig rendszeresen egyáltalán nem mozgó dolgozók például csaknem heti egy órával többet mozogtak, és heti két órával csökkentették az ülő foglalatosságaikat (például a tévénézést, vagy a videózást). A változások még négy hónap elteltével is kitartottak.

A kutatás vezetője, Barbara Sternfeld szerint a legfőbb üzenet, hogy ezzel az egyszerű és költséghatékony módszerrel is kitűnő eredményeket lehet elérni, ami a dolgozókon kívül a munkáltató érdeke is. A beavatkozásra annál is inkább nagy szükség van, mert az amerikaiak 55 százaléka nem mozog naponta 30 percet, és a lakosság háromnegyedének étrendjében több mint 30 százalék a zsír, ami soknak számít.

Medipress

 
 
[ 825 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x