Bált szerveznek a lakók az Barát utcában
hirdetés
Címlap / Őrület / Bált szerveznek a lakók az Barát utcában

Bált szerveznek a lakók az Barát utcában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Szeptember 12-én, szombaton rendezik meg a harmadik Barát utca Bált, a BuB3-at. Az eseményt a BÉKE - a Barát utca És Környéke Egyesület szervezi. 


Rendezvénynaptár
A Barát utca igazán megérdemli nevét. Csöndes, zöld oázis a VII. kerületben, alig öt percnyire a nyüzsgő Blaha Lujza tértől. Ez a csodálatos egységben megmaradt bauhaus sziget a ’30-as évek óta üdítő színfolt Erzsébetvárosban. A száz méteres, akácárnyas utcácska és az azt körülvevő negyed mindig is olyan volt a nagyváros közepén, mint egy kis falu.

Két  éve bállal köszöntöttük a 70 éves a Barát utcát - a kerek évfordulót minden korosztály közösen, fiatalosan ünnepelte. Azóta a környékbeliek évente egyszer egy napra lezárják az utcát, és közös főzéssel, evés-ivással, beszélgetéssel, koncertekkel és utcai kiállításokkal ünnepelnek. A BuB-on részt vesznek a környékbeli boltosok is – többek között a Szövetség utcai sarkon 52 éve működő, városszerte ismert Bognár Cukrászda. A környékbelieket összefogó BÉKÉ-hez idén három civil egyesület is tevékenyen csatlakozott – a Medence Csoporttal, a Védegylettel és a Zöld Pók Alapítvánny tovább új programokkal gazdagítva a BuB3-at.

A bálozók mindenkit szívesen látnak, szombaton déltől este tízig. Eseményekben nem lesz hiány, hiszen déltől estig művészek, zenészek lépnek fel, méghozzá ingyen, szeretetből. Az egyesület nemcsak a szórakozásra gondol, hanem hatalmas adag paprikás krumplival készül a vendégségre, és ki-ki elhozza a maga finomságait is.

A lakókat egyébként először a szomszédos építkezés szabálytalanságai elleni tiltakozás hozta össze. Az összefogás nem tudta megállítani az építkezést, de a gazdasági válság igen. A beruházás másfél éve szünetel, és most félig kész betoncsontvázként díszeleg az Orient Hotel és Apartmanház. Most a bálon a Kétfarkú Kutya Párt értelmezi a szellemházat, amit egyébként a XVIII. századi pesti vesztőhely – eddig beépítetlen – telkén húztak fel.

A jelenleg előre látható biztos programok:

Előkerült egy 55 éves filmhíradó részlet az utcáról. Ezt a rövidke érdekességet most mindenki láthatja a helytörténeti gyűjteményünkben.

Lekvárkóstolás és -verseny: nevezni lehet házi készítésű lekvárokat. A mulatozók a sarki cukrászda kalácsaira kenve kóstolják a lekvárokat, és szavaznak. A legnépszerűbb lekvárfőzők a Védegylet Egyesülettől Nagy Lekvárfőzőkanál-díjat kapnak, és hozzá tájfajta besztercei szilvát a Hunyadi téri piacról.

Közösségi bolhapiac: a lakók és vendégeik maguk készítette vagy összegyűjtött tárgyaikat teszik ki portékának: ha valamit már nem használ, de más még örülne neki, hozza el, és nézzen szét, hátha talál valamit, amit már régesrég keres! A Medence Csoport idén már harmadik lakóközösségben szervez bolhapiacot – az összegyűlt adományokat a BÉKE Egyesületnek ajánlják fel.

Programok az utca végében felállított színpadon: jazz, cigányzene, tibeti hangszeres zene, filmvetítés a Barát utca régmúltjáról és a tavalyi BuB-ról, videók, valamint egy meglepetés vendég.

A hagyományoknak megfelelően a BuB3-at alapvetően közadakozásból valósítja meg a BÉKE. A közösségszervezésben részt vevő partner szervezetek önkéntes munkával, eszközökkel és kisebb részben pénzbeli felajánlással segítik a rendezvényt. A támogatók pontos listája megtalálható a lenti honlapon.

Információ >> 
 
[ 1819 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x