A szülők többet hazudnak, mint a gyerek
Címlap / Őrület / A szülők többet hazudnak, mint a gyerek

A szülők többet hazudnak, mint a gyerek

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-02

Bár a szülők általában elvárják gyermeküktől az őszinteséget, a legújabb kutatások szerint ők maguk gyakran hazudnak a gyerekeknek, hogy így befolyásolják viselkedésüket és érzelmeiket. 


Rendezvénynaptár
A San Diego és a Toronto Egyetem kutatói ezt a jelenséget "nevelési célzatú hazugságnak" nevezik. A kutatás során az Egyesült Államokban arról kérdezték a kutatásban részt vevő szülőket, milyen gyakran és milyen célból hazudnak gyermekeiknek. Az eredmények szerint a legtöbb szülő csak nevelő célzattal hazudik: például arról, hogy mi történik, ha a gyerek nem fekszik le időben, nem eszi meg a vacsoráját.

„Azt mondtuk a lányunknak, ha szépen becsomagolja a cumiját, akkor eljön a cumitündér, és elviszi olyan gyerekeknek, akiknek valóban szükségük van rá. Így nem csak leszokott a cumizásról, de büszke is volt rá, hogy segíthet más gyerekeknek" - nyilatkozta egy szülő.

„A kutatási eredmények szerint a szülők igen gyakran füllentenek gyerekeiknek - nyilatkozta Kang Lee, a Toronto Egyetem professzora - Még azok is, akik amúgy kiemelt szerepet tulajdonítanak a szülő-gyerek kapcsolatban az őszinteségnek."

„Persze vannak olyan helyzetek, amikor elkerülhetetlen, hogy füllentsünk: például nem mondhatjuk egy kétéves gyereknek, hogy nem tetszik a rajza. Ez kegyetlenség lenne" - nyilatkozta Gail Heyman, a San Diego Egyetem pszichológus professzora.

„Ezzel együtt meg kell tartani az egyensúlyt igazság és hazugság között, hogy a gyerekek erkölcsi fejlődése ne sérüljön" - tette hozzá Dr. Heyman.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1061 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x