Öko-kedvezmény az állatkertben
hirdetés
Címlap / Őrület / Öko-kedvezmény az állatkertben

Öko-kedvezmény az állatkertben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Kedvezményes árú felnőtt jegyet, az első 200 gyermek számára pedig naponta ingyen gyerekbelépőt kap az a család, aki fejenként legalább 10 db kiürült tejes vagy gyümölcsleves karton dobozt hoz a Fővárosi Állat- és Növénykerthez október 9., 10. és 11-én. A Vidám Doboznapok elnevezésű akcióval az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, a Budapesti Állatkert és a Fővárosi Közterület-Fenntartó ZRt. arra kívánja felhívni a lakosok figyelmét, hogy az italos karton dobozok szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók. 


Rendezvénynaptár
A Fővárosi Állat- és Növénykertben megrendezésre kerülő program keretében 2009. október 9., 10. és 11-ikén, a felnőttek 10 italos karton dobozért cserébe 500 forintos kedvezménnyel, az első 200 gyermek pedig naponta ugyanennyi dobozért ingyen léphet be. A szervezők egész hétvégén ismeretterjesztő programokkal várják a környezettudatos lakosokat az állatkert bejáratánál felállított gyűjtőponton.

Magyarországon minden 100 forgalomba kerülő gyümölcsös– és tejes kartondobozból csupán 12 darabot juttatnak vissza a lakosok a körforgásba. Bár ezzel az értékkel jelentősen elmaradunk az Európai Uniós átlagtól, de az elmúlt 5 év során a számok javulást mutatnak. A Nana.hu támogatásával megvalósuló akcióval az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés célja az eredmények további növekedésének biztosítása mellett az, hogy felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy ez a modern csomagolóanyag kitűnően alkalmas az újrahasznosításra, szelektív gyűjtésével minden évben több hektárnyi erdő menthető meg, mivel kevesebb fát kell kivágni a papírgyártáshoz, amiből a dobozok 75%-a készül.

Az akció részleteit, kérjük, keressék a www.italoskarton.hu és a www.zoobudapest.hu oldalon!

Ne feledje: Tapossa laposra! 
 
[ 1503 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x