Super robot
Címlap / Őrület / Super robot

Super robot

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

A Svéd Electrolux cég újabb szabadidővel ajándékoz meg! Az új robot porszívó emberi irányítás nélkül, teljesen automatikusan porszívózza ki a lakást .  


Rendezvénynaptár
A Svéd Electrolux cég újabb szabadidővel ajándékoz meg! Az új robot porszívó emberi irányítás nélkül, teljesen automatikusan porszívózza ki a lakást .


Úgy ”lát” mint a denevér
A porszívó 13 centiméter magas, átmérője is csupán 35 centiméter, ezért könnyedén befér az ágy vagy az asztal alá. A Trilobite, a denevérhez hasonlóan, hanghullám kibocsátással tájékozódik, ultrahanggal „lát”. Navigációs rendszere észleli az akadályokat, legyen az székláb vagy a kutya etetőtálja, és ha ilyen kerül elé, módosítja útvonalát. A számára láthatatlan, vízszintes „csapdák” (lépcső, süllyesztett tárgyak) köré speciális mágneses csíkot kell elhelyezni, ami a készüléket eltereli onnan.
A Trilobite elindítása után megkeresi az első falfelületet, majd a szoba falai mentén körbehaladva megkezdi a porszívózást. Eközben egy „mentális térképet” készít magának a helyiségről, ez alapján tudja kiszámítani a takarításhoz szükséges időt. Ha akadály kerül az útjába, módosítja haladási irányát. Mindezt addig folytatja, amíg az egész szobát ki nem porszívózta.
Vezetékek, és olyan alacsony kiemelkedések, mint a szőnyeg széle, nem okoznak neki gondot, mert kerekei egymástól függetlenül mozognak. Különleges forgókeféje a nagyobb tárgyakat nem szippantja be, így nem kell attól tartanunk, hogy belegabalyodik a padlón hagyott dolgokba.

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x