Novartis - az Európai Unió új piacán
hirdetés
Címlap / Őrület / Novartis - az Európai Unió új piacán

Novartis - az Európai Unió új piacán

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

A közelmúltban kibővült Európai Unió kialakulóban lévő gazdasága iránti töretlen elkötelezettségét jelezve, a Novartis AG május 12-én 70 millió euró összegű, teljes körű beruházást jelentett be egy új, generikus gyártási és logisztikai létesítményre vonatkozóan a lengyelországi Strykówban.  


Rendezvénynaptár
Lengyelországi nagyberuházásával a Novartis megerősítette elkötelezettségét az Európai Unió új piacainak irányában

Budapest, 2004. május 14. - A közelmúltban kibővült Európai Unió kialakulóban lévő gazdasága iránti töretlen elkötelezettségét jelezve, a Novartis AG május 12-én 70 millió euró összegű, teljes körű beruházást jelentett be egy új, generikus gyártási és logisztikai létesítményre vonatkozóan a lengyelországi Strykówban.

A Novartis csoport legfiatalabb tagja, Szlovénia vezető generikus cége, a Lek, (amely mára a Novartis Sandoz szektorának egyik meghatározója is egyben) üzemeltetésével az új létesítmény révén 150 új munkahely létrejöttére lehet számítani a lengyel Lódz térségben. A 25.000 négyzetméteres komplexum adminisztrációs épületeket, laboratóriumokat, gyártási és raktár központokat foglal majd magába.

„A 100 éves lengyelországi jelenlétünkre építünk ezzel az új, jelentős létesítmény megnyitásával. Ez jobb piaci helyzetet és részvételt biztosít generikus üzletágunknak az egységes európai piac által ígért, egyre növekvő számú, izgalmas lehetőségekben” – nyilatkozta Paul Choffat, a Novartis Consumer Health vezetője. „Ez a világszínvonalú logisztikai és gyártó egység kiváló minőségű generikus gyógyszereket fog előállítani, melyek számos kezelési alternatívákat kínálnak orvosoknak és pácienseknek Lengyelország és Európa szerte, kiegészítve a Novartis innovatív gyógyszereinek portfolióját.”

Az elsősorban a tabletta és kapszula formájú generikus orvosságok (Ketonal, Amlopin, Lovastatinum és Altacet) gyártására fókuszáló üzemben az első év során elérendő gyártási kapacitás 1,5 milliárd tabletta és kapszula. Az üzemelés első évében az exportra szánt gyártást mintegy 10 %-ra tervezik, amelyet a későbbiekben 20 %-ra emelnek.

A stryków-i egység mellett a Novartis vényköteles és vénynélküli készítményeket gyártó helyeket üzemeltet Rzeszówban, Gorzów Wielkopolskiban és Pruszkowban. A Novartis összesen több mint 1500 embert alkalmaz Lengyelországban.

A Sandoz, a Novartis csoport tagjaként, világviszonylatban vezető szerepet tölt be a generikus gyógyszerek területén, valamint fejleszti, előállítja és értékesíti is ezen gyógyszereit, továbbá egyéb gyógyszerészeti, biotechnológiai aktív összetevőket. Több évtizedes tapasztalat és beható ismeretek teszik a Sandozt a Gyógyszerek, Biotechnológiai készítmények és Ipari Termékek Franchise-ainak (Franchises Pharmaceuticals, Biopharmaceuticals and Industrial Products) neves partnerévé. A Sandoz összesen 13.000 embert alkalmaz világszerte, és 2,9 milliárd USA dolláros forgalmat könyvelhetett el 2003-ban.

A Novartis AG (NYSE:NVS) világelső a gyógyszer és nem vényköteles termékek gyártásában. A 2003-as évben a cég forgalma 24,9 milliárd USD-t, nettó bevétele 5,0 milliárd USD volt. Kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben körülbelül 3,8 milliárd USD-t fordított. A svájci, baseli székhelyű Novartis a világ 140 országában van jelen, és világszerte mintegy 78.500 embert foglalkoztat.
További információ:Novartis


 
 
[ 1164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x