A tömegek által szponzorált cikket közölt a New York Times...
Címlap / Őrület / A tömegek által szponzorált cikket közölt a New York Times

A tömegek által szponzorált cikket közölt a New York Times

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-09

Újított a New York Times: a világ egyik legbefolyásosabb napilapja olyan cikket közölt, amelynek "előállítási költségeit", vagyis az újságíró kutatásait közösségi felajánlásokból fedezték. A cikk a Csendes-óceánon úszó szemétszigetről szólt. 

 

A tömegek által szponzorált cikk nem is a lap újságírójának tollából született, hanem egy szabadúszó újságíró írta. A kutatási és utazási költségeket a Spot.US nevű kezdeményezésen keresztül több százan "dobták össze" Lindsey Hoshaw számára. A szervezet olyan nonprofit kezdeményezésként jellemzi magát, amelynek célja, hogy úttörő szerepet vállaljon a közösség által szponzorált újságírás terén.

A San Franciscó-i Center for Media Change nonprofit szervezet keretében műkdő Spot.US lehetőséget ad a nyilvánosság számára, hogy az adóból leírható támogatások révén fontos, ámde figyelmen kívül hagyott történetekről szóló riportok szülessenek - olvasható a kezdeményezés honlapján. "Ez olyan piac, ahol független újságírók, a közösség tagjai és hírszervezetek gyűlhetnek össze és alakíthatnak ki együttműködést" - áll az oldalon.

A Csendes-óceánon úszó szemétszigetről szóló riport a The New York Times keddi számában jelent meg, a cikk elkészültét több mint százan összesen hatezer dollárral támogatták. A támogatók között szerepelt Jimmy Wales, a Wikipedia, valamint Pierre Omidyar, az eBay alapítója.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
 
 
[ 991 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x