Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel...
hirdetés
Címlap / Őrület / Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel

Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

Négy emeleten hatvan szoba, elegáns pincérek, finomabbnál finomabb ételek, mosolygó portás - egyetlen dolog hiányzik a Közel-Keleten álló hotelből: a vendég, immáron negyvenkét éve. 


Rendezvénynaptár
A hotelt még 1967 májusában nyitották meg Jordániában: az ünnepségen az azóta elhunyt Husszein király is részt vett. Akkor még háromszáz vendéget szolgált ki tizennyolc szakács, az asztalokon 750 kilogramm hús és 200 kilogramm rizs illatozott.

A szálloda egyfajta befektetés volt a jövőbe, mivel bevételéből a hotelhez tartozó privát szakiskola palesztin és jordániai diákjainak képzését támogatták - mondta el Masri Tammimi, a tanintézet jelenlegi igazgatója.


Egy hónappal a megnyitás után azonban kezdetét vette az Izrael és négy arab állam közti úgynevezett hatnapos háború. Izraeli katonák érkeztek a dombon álló épületbe, mivel az elhelyezkedése miatt katonai szempontból fontos területen található, rálátást biztosít Jeruzsálem egész területére. Az izraeli megszállást követően sohasem érkeztek meg az annyira várt vendégek: az arab üzletemberek és a turisták.


A hotel tulajdonosa ezért úgy döntött, tanintézménnyé alakítja a szállodát: jelenleg 54 fiatal férfi tanulja itt a vendéglátóipar csínját-bínját. A szakácstanoncok maguknak főznek és magukon tesztelik az ízletes húsgombócokat, a kicsinosított pincérek az előcsarnokban szolgálják fel a teát és a süteményt - gyakorlásképpen. Így készülnek fel arra az időre, amikor már igazi szállodában, igazi vendégek között dolgozhatnak.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 


 
 
[ 1920 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x