A lányok kevesebb zsebpénzt kapnak a fiúknál
hirdetés
Címlap / Őrület / A lányok kevesebb zsebpénzt kapnak a fiúknál

A lányok kevesebb zsebpénzt kapnak a fiúknál

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

A nők és a férfiak közötti bérkülönbség már a gyerekkorban tetten érhető: a lányok ugyanis sokkal kevesebb zsebpénzt kapnak a fiúknál, legalábbis Németországban. 


Rendezvénynaptár
Minderre egy friss felmérés mutatott rá, amelyet 9 és 14 év közötti gyerekek bevonásával végeztek el. Az adatok szerint a fiúk havi átlagban 19,08 eurót, a lányok ellenben csak 16,13 eurót kapnak. A gyerekeknek adott zsebpénz átlagos értéke 17,61 euró.

A leginkább a Saar-vidéken élő gyerekek dőzsölhetnek, az ő havi apanázsuk 20,26 euróra rúg. Szászországban viszont csak 11,63 euró a gyerkőcök zsebpénze. Más tekintetben is jelentős eltérés mutatkozik, a bevándorlók ugyanis jóval több zsebpénzzel látják el csemetéiket, akik átlagosan 23,09 eurót kapnak - már ha a szülőknek van munkájuk.

A megkérdezett gyerekek 61 százaléka saját bevallása szerint hozzátesz valamicskét a szülőktől kapott pénzhez. A jó jegyek, a házi munkákba való besegítés vagy éppen a rokonoktól érkező ellátmány mind lehetséges bevételi forrásnak minősül. Később pincérkedéssel vagy akár szórólaposztással tehetnek szert saját pénzre. A lányoknál a babysitterkedés, fiúknál az autómosás és a fűnyírás a legvonzóbb munkalehetőség.

A felmérés elkészítéséhez 10 ezer gyereket kérdeztek meg.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 


 
 
[ 2106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x