Mellényúlt, "elkobozta" Csehország állami vagyonát
hirdetés
Címlap / Őrület / Mellényúlt, "elkobozta" Csehország állami vagyonát

Mellényúlt, "elkobozta" Csehország állami vagyonát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

Gyakorlatilag a Cseh Köztársaság összes állami ingatlana elkobzási eljárás alatt állt péntektől hétfőig két hivatalnok hibájából - közölte a Nova kereskedelmi televízió. 


Rendezvénynaptár
Az elkobzási eljárást az ingatlanokat nyilvántartó kataszteri hivatal egy munkatársának számítógépes "félrekattintása" indította el, amelyet közvetlen felettese nem vett észre, sőt az "intézkedést" jóváhagyta.

A kataszteri hivatalnak a valóságban egy 26 ezer koronás tartozás miatt a munkaügyi és népjóléti minisztérium ellen kellett volna elrendelnie a formális vagyonelkobzást. A hivatalnok azonban a minisztérium helyett az egész Cseh Köztársaságot jelölte be, tévedését felettese sem vette észre.

"Mindketten hibáztak, mert nem a minisztérium, hanem az egész Cseh Köztársaság vagyonára írták elő a vagyonelkobzást" - nyilatkozta a televízióban Karel Vecera, a hivatal elnöke.

A kattintás alapján eljárást kellett volna indítani a minisztériumok, a parlament két háza, az állami és a félig állami vállalatok sok milliárdos vagyona ellen. A vagyonelkobzás fenyegetésének ténye ugyan már pénteken megjelent az érintett minisztériumok, intézmények és vállalatok számítógépes rendszerében, de a hibát ténylegesen csak hétfőn vették észre.

"Hétfő reggel észleltük, amikor a belügyminisztérium érdeklődött, miről is van szó" - magyarázta Vecera, aki kifejezte reményét, hogy többé nem ismétlődik meg a kínos eset, amelyet egy banálisnak mondható "félrekattintás" okozott.

Anyagi kár ugyan nem történt - Vecera szerint a gyakorlatban nem is történhetett volna -, de a két hivatalnoknak mégis figyelmeztetésre, esetleg büntetésre kell számítania.

Az eset mindenesetre nagy érdeklődést váltott ki, és az illetékesek most azon törik a fejüket, hogyan lehetne meggátolni a hasonló "félrekattintások" megismétlődését. A múltban ugyanis más hivataloknál is történtek hasonló számítógépes tévedések.

Az első szakértői vélemény az, hogy leginkább emberi hibákról van szó, amelyeket mindig és mindenütt igencsak nehéz kivédeni, illetve megelőzni.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

  
 
[ 1405 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x