Megadóztatnák Tajvanon az egészségtelen ételeket
hirdetés
Címlap / Őrület / Megadóztatnák Tajvanon az egészségtelen ételeket

Megadóztatnák Tajvanon az egészségtelen ételeket

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

Tajvan lehet a világ első országa, ahol adót vetnek ki az egészségtelen ételekre - számol be az Apple Daily című helyi lap. 


Rendezvénynaptár
Az egyik egészségügyi kormányhivatal által kidolgozott törvénytervezet többek közt a cukros italokra, az édességekre, a gyorséttermi ételekre és az alkoholra vetne ki közterhet, melytől azt várják, hatására visszaszorul az egészségtelen táplálkozás és csökken az elhízási arány. A törvénytervezet 2010-ben kerülhet a parlament elé, hatályba lépése leghamarabb 2011-ben várható.
 
A lap értesülései szerint az adóbevételből egészséges életmódot népszerűsítő szervezeteket támogatnának, s talán jutna a pénzhiánnyal küszködő állami egészségbiztosítási kassza kisegítésére is.

"Az elhízás egyre súlyosabb problémát jelent Tajvanon, s ez tovább növeli az egészségügyi rendszeren lévő nyomást. A gyerekeknek például már 25-30 százaléka túlsúlyos" - magyarázta Beryl Sheu, a szigetországban működő John Tung Alapítvány táplálkozási részlegének vezetője. "Az adó remélhetőleg elfordítja majd az embereket az egészségtelen ételektől, és arra készteti az élelmiszergyártókat, hogy egészségesebb termékekkel rukkoljanak elő" - tette hozzá a szakértő.
 


 
 
[ 1940 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x