Kengurudömping Ausztráliában
Címlap / Őrület / Kengurudömping Ausztráliában

Kengurudömping Ausztráliában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-30

Ausztrália északi részén a kenguruk elözönlötték a juhlegelőket. Az állattartók szerint több tízezer dollárnyi kárt okoztak eddig. A jelenség az elmúlt hetek kiadós esőzéseire vezethető vissza, amely újra zöldellővé varázsolta Queensland állam kiszáradt mezőit. 

 

Rendezvénynaptár
A terített asztal látványa kenguruk ezreit csábította a legelőkre, ahol nem szégyellik elenni a jószág elől a dús füvet.

Az inváziót nem csupán az időjárás idézte elő, hozzájárult az is, hogy Oroszország higiéniai okokból idén felfüggesztette a kenguruhús importját - írja a BBC hírportál. Emiatt kevesebb kengurut vadásznak engedéllyel, és teret nyerhetnek a vadorzók. Ez érzékenyen érinti a térséget, ahol ez az iparág alternatív gazdasági motor szerepét tölti be a hanyatló juhtenyésztés és gyapjútermelés mellett.


Míg az északi Queenslandben megugrott a kenguruk száma, Ausztrália déli részén, Új-Dél-Walesben a súlyos aszály miatt két faj, a keleti és nyugati szürke óriáskenguru állománya jócskán megcsappant. Ezért itt 100.000 négyzetkilométeren be is tiltották azok vadászatát.

Az állatvédők úgy vélik, az ausztrál kenguruk a kihalás szélén állnak. Vitatják a kormány becsléseinek helyességét, miszerint jelenleg 25 millió egyed lakja a kontinenst.
 
 
 
[ 6085 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x