Megóvják a hosszúszárnyú bálnák a fókákat a kardszárnyú...
Címlap / Őrület / Megóvják a hosszúszárnyú bálnák a fókákat a kardszárnyú delfinektől

Megóvják a hosszúszárnyú bálnák a fókákat a kardszárnyú delfinektől

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Az emberi együttérzéshez és könyörülethez hasonló viselkedésre bukkantak kutatók a hosszúszárnyú bálnáknál, több eset is igazolta ugyanis, hogy a bálnák megmentik a fókákat a vadászó kardszárnyú delfinektől. 

 

A Natural History Magazine című amerikai folyóiratban publikált cikk szerzői, Robert L. Pitman és John W. Durban több ilyen esetről is beszámolnak a Dél-Amerika és az Antarktisz közötti vizeken végzett megfigyelések alapján. Egy alkalommal két hosszúszárnyú bálna maga közé vett és testével védelmezett meg egy fókát, amelyet kardszárnyú delfinek egy csoportja fenyegetett. Egy másik alkalommal egy összetört jégtábláról a vízbe került fókát vett hatalmas uszonyaival "karjaiba" egy bálna, és addig kísérte, amíg a kardszárnyú delfinektől biztonságos távolságba kerültek.

A kép jobb alsó részén, a bálna "honaljában" látható egy megmentett fóka.

A kutatók a bálnák viselkedésének hátterében egyfajta anyaösztönt sejtenek, amelyet a kardszárnyú delfinek agresszív viselkedése vált ki. A szerzők megjegyzik, hogy a fókákat megmentő bálnák egyikének sem voltak saját borjaik.

Pitman és Durban a bálnák viselkedését olyan - emberekre és állatokra egyaránt jellemző - "pótszülői" magatartáshoz hasonlítja, mint amilyen a háziállatok tartása vagy a kutyák és macskák közötti kölcsönös "örökbefogadás" is.
 
 
 
[ 2682 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x