Megadóztatná az internetes reklámokat a francia elnök
hirdetés
Címlap / Őrület / Megadóztatná az internetes reklámokat a francia elnök

Megadóztatná az internetes reklámokat a francia elnök

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

"Google-adón" keresztül akar részesülni az internetes reklámokból származó hatalmas bevételekből a francia állam, Nicolas Sarkozy elnök már kormánybizottság felállításáról is döntött. 


Rendezvénynaptár
A bizottság mellett a pénzügyminisztérium feladata lesz megállapítani, hogy milyen mértékben lehet megadóztatni a keresőoldalakon és a portálokon megjelenő reklámok által termelt bevételt. "Ezeket a cégeket ott adóztatják meg, ahol székhelyük van, pedig a mi reklámpiacunkból hasítanak ki részt. Az adómenekülés e fajtája igen sajnálatos" - mondta csütörtökön Sarkozy.

Az államfő emellett síkra szállt azért is, hogy a versenyfelügyelet vizsgálja felül a Google amerikai internetes óriás domináns piaci helyzetét. Továbbá bejelentette: a fiatalokat támogatott ajánlatokkal akarja rászoktatni a fizetős zeneletöltésre. Ennek megvalósításához nyárig megjelenik az a zenekártya, amellyel a fiatalok kedvezményes áron vásárolhatnak zenéket a világhálón. A fennmaradó költségeket az állam vállalja magára. "Újra rá kell szoktatni a fiatalokat arra, hogy a zene nincs ingyen. A zeneletöltés jó befektetés" - vélekedett Sarkozy.

Az elnök ugyanakkor szeretné, ha a könyvekre, filmekre és CD-ékre kiszabott adó csökkenne, szerinte ugyanis nem tartható, hogy egy nyomtatott könyv eltérő adózás alá esik, mint egy virtuális kötet. 
 
[ 1790 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x