A szexuális örömszerzést is megadóztatnák?
hirdetés
Címlap / Őrület / A szexuális örömszerzést is megadóztatnák?

A szexuális örömszerzést is megadóztatnák?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

A szexuális örömszerzésre is adót vetne ki egy szociáldemokrata román politikus - legalábbis ezzel az ötlettel próbálja kifigurázni az egészségügyi miniszter által javasolt "hamburgeradót". 


Rendezvénynaptár
Cseke Attilla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új minisztere a napokban rendezett sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy a romániai egészségügyi rendszer szűkös anyagi helyzetét némileg enyhítené, ha megadóztatnák a gyorséttermi ételeket, az édességeket, a "felfújt" cukrászati süteményeket, a szénsavas üdítőitalokat, a zacskós sült krumplit - tehát azokat az élelmiszereket, amelyekkel nagy mennyiségben tömik az embereket, de amelyekben alig van tápanyag, sőt rombolják az egészséget.

A tárcavezető szerint a termelőknek és forgalmazóknak e termékek eladása után a bevétel bizonyos százalékát az államkasszába kellene utalniuk, az állam pedig azt a pénzhiánnyal küszködő egészségügyi programok finanszírozására, a gyógyszerekre, a betegellátás költségeire, az infrastrukturális befektetésekre és az orvosi felszerelésekre fordíthatná.

A romániai sajtó el is nevezte rögtön "hamburgeradónak" a javasolt adónemet, amelyet a négy évvel korábban a dohányárukra és szeszesitalokra kivetett "szenvedélyadóhoz" hasonlította.

Csodák csodája: az ötlet korántsem tetszik az érdekelt üzlet-és étteremláncoknak, így a Romániában mindeddig sikeresen működött KFC-nek, McDonaldsnak, Snack Attacknak vagy a Burger Kingnek sem, de érzékenyen érintené a szénsavas üdítőitalokat gyártó Coca-Cola, Pepsi, European Drinks cégeket is, akárcsak a cukrásztermékeket előállító üzletláncokat, mint amilyen a Fornetti.

Mivel az ötlet kormánypolitikustól származik, nyilvánvalóan nem lehet rokonszenves az ellenzék számára sem. Nem is rejtette véka alá nemtetszését Ioan Mircea Pascu szociáldemokrata európai parlamenti képviselő, aki internetes blogján megpróbálta pellengére állítani az RMDSZ-es miniszter javaslatát.

Pascu tréfásan azt indítványozza, hogy egyaránt rójanak ki adót a házasságon belüli és kívüli szexuális kapcsolatokra is. Hangsúlyozza, hogy ezt nem sorolnák a "szenvedélyadó" kategóriájába, mivel nem minden testi érintkezés tekinthető "káros szenvedélynek". Nevezzük inkább "örömszerzési adónak"! - javasolja a képviselő, aki szerint ez a luxusadók kategóriájába tartozna. Feltehetően arra gondolt, hogy rohanó korunkban az ágyas örömök fényűzésnek számítanak.

Az ezzel kapcsolatos jogi szabályozás betartását állampolgárokból álló bizottságok ellenőriznék, hogy ily módon ők is hozzájáruljanak a nemi betegségek megelőzését célzó egészségügyi programokhoz - olvasható a szociáldemokrata európai honatya blogján.

Arról nem esik szó, hogy az e területen várható "adócsalás" ellen hogyan lehetne fellépni, vagyis miként lehetne megakadályozni az állam éberségét kijátszani akaró paplanos légyottokat. 
 
[ 2123 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x