Hetven éve megoldatlan gyilkossági ügyet vett elő a chicagói...
Címlap / Őrület / Hetven éve megoldatlan gyilkossági ügyet vett elő a chicagói rendőrség

Hetven éve megoldatlan gyilkossági ügyet vett elő a chicagói rendőrség

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-27

Hetven év után vette elő a chicagói rendőrség megoldatlan ügyekkel foglalkozó részlege, az eddig tisztázatlan körülmények között meggyilkolt Edward J. O’Hare ügyét, akit feltehetőleg Al Capone börtönbe juttatásáért lőttek le az egykori gengszter emberei 

 

Rendezvénynaptár
A chicagói rendőrség "döglött ügyek" osztályának helyettes vezetője, Al Wysninger szerint az 1939. november 8-án meggyilkolt Edward J. O’Hare aktája az általuk vizsgált ügyek legsötétebbike. Az egykor Al Capone üzlettársaként dolgozó, majd a gengszter adócsalási ügyleteit leleplező ügyvédet a város délnyugati részében, az autójában ülve lőtték le. "A chicagói rendőrség soha nem zár le megoldatlan emberölési ügyeket. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megtaláljuk a tettest" - mondta Wysninger.

Az ügy újravizsgálását Edward Burke városi elöljáró kérte, akinek reményei szerint ezzel sikerül majd végre tisztázni a város történetének egyik legsötétebb fejezetét, és méltó elismeréssel adózni annak az embernek, aki hatalmas segítséget nyújtott Al Capone kézre kerítéséhez. "A legtöbben úgy tudják, hogy Eliot Ness nyomozó és az Érinthetetlenek kapták el Caponét. Nos, semmi sincs távolabb az igazságtól" - mondta Burke.


A rendőrség többek között Jonathan Eig áprilisban megjelenő Get Capone (Kapjátok el Caponét!) című könyvéből próbál ötleteket meríteni a nyomozáshoz. A könyv szerint O’Hare-nek azért kellett meghalnia, mert nem volt hajlandó részesedést fizetni az addigra anyagilag nehéz helyzetbe került Al Capone-nak egy általa üzemeltetett lóversenypálya bevételéből. Más történészek szerint a gyilkosság más bandák "ajándéka" volt Capone-nak, aki egy héttel a gyilkosság után szabadult a börtönből.

Jonathan Eig könyve szerint O’Hare eredetileg azért épült be a maffiába, hogy cserébe fia, Edward "Butch" O’Hare bejuthasson az Amerikai Haditengerészeti Akadémiára. A fiúból később kitüntetett repülőgép-pilóta lett a második világháborúban, ahol harc közben esett el. Nevét Chicago legforgalmasabb repülőtere, az O’Hare Nemzetközi Repülőtér őrzi.
 
 
 
[ 4589 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x