Kihalásztak egy Bugattit
Címlap / Őrület / Kihalásztak egy Bugattit

Kihalásztak egy Bugattit

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A legendás autó 73 évig pihent az olaszországi Maggiore tó fenekén. 

A járgányt 1936-ban egy dühös svájci vámtiszt dobta a tóba, mert a tulajdonosa nem fizette ki a vámot. Az akkor már 10-11 éves Bugatti kevesebbet ért, mint a tulajdonos tartozása, a vámos ezért azt gondolta: a legjobb megoldás, ha áttolja a kocsit az olasz határon és elsüllyeszti a tóban.


A történet a közeli Asconában a helyi folklór része lett, az emberek a kávézókban és a kocsmákban rendszeresen vitatkoztak arról, hogy az autó valóban létezik-e. Így ment ez 30 éven át, amikor egy búvár 50 méteres mélységben megtalálta a roncsot a tó fenekén és ezzel bebizonyította: a városi legenda igaz.

A helyi búvárklub tagjai azóta is rendszeresen felkeresték az autót, tavaly pedig úgy döntöttek: kiemelik, eladják és a befolyó pénzt jótékonysági célokra fordítják.


A Bugatti romos állapotában is annyit érhet egy múzeumnak vagy egy fanatikus gyűjtőnek, mint egy új luxus autó. A roncs mintegy 20 százaléka használható, meglepő módon még levegő van az abroncsaiban és az eredeti kék fényezés is nyomokban még felfedezhető.


A Bugatti 22-es típusú sportkocsit 1925-ben gyártották, négyhengeres, 1500 köbcentis motor hajtotta csaknem 170 kilométeres sebességgel. Január 23-án lesz az árverés egy francia aukciós házban.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3020 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x